12 Nisan 2016 Salı

cevizli kakaolu kurabiye


 Malzemeler:
120 gr. Çikolata
100 gr. Tereyağı
300 gr. Toz şeker,
2 yumurta,
140 gr. Un
50 gr. Kakao,
1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 kahve fincanı süt
70 gr. Ceviz,
70 gr, ince uzun doğranmış badem.
Yapılışı: Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Çikolataları teflon tavada, kısık ateşte eritin. Topaklanmaması için aynı yönde sürekli karıştırın. Eridikten sonra ateşten alın. Şeker ve yumurtaları ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu kattıktan sonra kaşıkla karıştırın. Vanilya ile sütü ekleyip, malzemeler iyice harmanlanana kadar telle çırpın. En son ceviz ve ince uzun doğradığınız 50 gr. Bademi karışıma katın ve yine kaşıkla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 5 cm aralıklarla bir çorba kaşığı dolusu malzemeyi dökün. Kalan bademleri kurabiyelerin üzerine serpiştirin ve önceden ısıttığınız fırında 12 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp tepside soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder