PORTAKALLI DOMATES ÇORBASI
100 gr.
kuru soğan, 100 gr. havuç 10 gr. defneyaprağı, 5 gr. tane karabiber, 50 gr.
margarin yağ, 10 gr. salça, 200 gr. domates, 40 gr. un, 100 gr. portakal suyu,
biber tutam fesleğen, tuz, karabiber, 400 gr. su.
Yağı, bir
tencerede eritin, ince doğranmış kuru soğan, havuç, defneyaprağı ve tane
karabiberi kavurun. Domatesi de ilave ederek, kavurmaya devam edin. Daha sonra
ununu ve salçasını koyun. Tuz, karabiber ve fesleğen ekleyip,
portakal suyu ve su katarak, kaynatın. Kaynadıktan sonra ise süzdürün. Servis
yaparken üzerine fesleğen serpin.
SEZAR SALATASI:
Göbek
salata, tavuk ızgara, salatalık, domates, kruton ekmek, parmesan ve sezar sos.
Doğranmış salataların üzerine tavuk ızgara, domates, salatalık ve parmesan
peynirini dizin. Üzerine ise, ançüez, soya sosu, mayonez, sarımsak, balsamic ve
üzüm sirkesiyle yapılan sezar sosu koyun.
MOZARTTORTE
Kakaolu
pandispanya için gerekli malzemeler; 10 adet yumurta, 300 gr. toz şekere, bir
tutam vanilya, bir tutam tuz, 300 gr. un, 50 gr. kakao, 50 gr. sıvı yağ.
Çikolata
kreması için gerekli malzemeler; 500 gr. krem şanti, 300 gr. eritilmiş
çikolata, 200 gr. kavrulmuş fıstık, 10 cl. Konyak.
Yumurta,
toz şeker, vanilya ve tuzu yoğun hale gelene kadar çırpın. Un ve sıvı yağ
ekleyerek karşımı yoğurun. Fırın tepsisini hafif yağladıktan sonra hamuru kek
kalıbına koyun ve 200 derecede 25 dakika pişirin. Elde ettiğiniz kakaolu
pandispanyayı dört tabaka halinde kesin.
Çikolata
Kreması için şantiyi çırpın, çikolata, konyak ve fıstığı parçalayarak ilave
edin. Pandispanya tabakalarını, aralarına çikolata kreması sürerek üst üste
koyun. Badem ezmesi ve kavrulmuş Şam fıstığını top yapın, ikiye bölün ve bir
kısmını çikolata sosa batırarak, fıstık topları yapın. Daha sonra pastanızın üzerini
bu fıstık toplarıyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder