5 Haziran 2020 Cuma

Farklı Peynirlerle Makarna Tarifleri


Brokolili Peynirli Makarna
Malzemeler:
  • 250 gr. boru makarna
  • 2 bardak brokoli (küçük parçalara ayrılmış ve buharda pişirilmiş)
  • 1/8 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
  • ½ bardak baharatlı ekmek kırıntısı
  • 1-1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1/2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • ¼ bardak ricotta peyniri
  • 115 gram rendelenmiş çedar peyniri
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı
  • Margarin (tepsi yağlamak için)
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
2. Küçük bir borcama biraz margarin sürün ki yiyecekleriniz yapışmasın. Borcamı bir kenara ayırın.
3. Küçük bir kasede ekmek kırıntılarını ve Parmesan peynirini karıştırarak bir kenara ayırın.
4. Makarnanızı pişirin. Makarna piştikten birkaç dakika sonra suyunu süzün ve bir köşeye ayırın.
5. Küçük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin, unu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın. Sonra sütü, yavaşça bu karışıma çırparak katın.
6. Orta ateşinizi kısığa çevirin ve karışıma ricotta peynirinizi ekleyin.
7. İyice eriyene kadar çırpın. Çedar peynirini de ekleyin ve o da eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
8. Buharda pişmiş brokolinizi ve makarnanızı bu karışıma ekleyin.
9. Tuz ve karabiber ekleyin ve hazır olan karışımınızı borcama dökün.
10. Peynir karışımızın her yere eşit dağıldığından emin olun.
11. Ekmek kırıntıları ve Parmesan peyniri karışımınızı en üste dağıtın ve üzerine çok az zeytinyağı serpiştirin.
12. 20 dakika kadar pişirdikten, makarnanızın üstü altın rengine geldikten sonra, makarnanızı fırından alın.
13. Sıcak servis edin.
Jalapenolu peynirli makarna
Malzemeler:
  • 500 gr. düdük makarna
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 adet taze jalapeno biberi (dilimlenmiş ve çekirdekleri alınmış)
  • 1 adet arnavut biberi (dilimlenmiş ve çekirdekleri ayıklanmış)
  • 1 adet küçük kuru soğan (doğranmış)
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • 500 gr. ve 250 gr. rendelenmiş çedar peyniri
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Borcamınızı yağlayın ve bir köşeye ayırın.
2. Büyük bir tencerede, orta ateşte, su kaynatın.
3. Kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve makarnalarınızı atın. Al dente (dişe dokunur) kıvamında pişirin.
4. Makarnanız pişerken orta boy bir kızartma tavasında, orta ateşte, zeytinyağınızı ısıtın.
5. Yağ ısındıktan sonra, doğranmış jalapeno biberlerinizi, arnavut biberlerinizi, sarımsak ve soğanlarınızı soteleyin. Yumuşadıkları zaman ateşten alın ve soğumaya bırakın.
6. Makarnanızı süzün ve sosunuzu yapmaya başlayın.
7. Büyük bir saplı tencerede tereyağınızı orta ateşte eritin.
8. Eridikten sonra unu ekleyin ve çırparak macun kıvamına getirin.
9. Bu karışıma yavaşça sütü ekleyin ve karıştırın.
10. Sonra karışımı, kıvam alması için, karıştırmayı bırakın.
11. Kaşığınızın arkasını kapyalacak kıvama gelince 500 gr. peynirinizi ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
12. Makarnayı biber karışımıyla karıştırın. Birkaç dilim jalapeno biberini süslemek için köşeye ayırın.
13. Hazırladığınız biberli karışımı borcama dökün, üzerine peynirli karışımı ekleyin ve kalan peynirle jalapeno süs biberlerinizi en tepeye serpiştirin.
14. 15 dakika boyunca pişirdikten sonra fırından alın ve afiyetle yiyin.
Avokadolu peynirli makarna
Malzemeler:
  • 500 gr. küçük boylu makarna
  • 3 adet olgun avokado
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 misket limonu kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı misket limonu suyu
  • 3 yemek kaşığı doğranmış kişniş
  • ½ çay kaşığı toz acı biber
  • ½ çay kaşığı tütsülenmiş paprika
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1-1/2 bardak süt
  • 3 bardak rendelenmiş karışık peynir ya da çedar peyniri
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
1. Makarnanızı al dente olacak şekilde pişirin. Suyunu süzün ve bir kenara ayırın.
2. Blendırda avokado, sarımsak, misket limonu kabuğu rendesi, misket limonu suyu ve kişnişi iyice pürüzsüz hale getirene kadar karıştırın.
3. Büyük bir saplı tencerede orta ateşte tereyağınızı eritin, eridikten sonra unu ekleyin ve kıvamlı bir karışım olana kadar çırpın.
4. Sütü yavaşça çırparak karışıma ekleyin.
5. Peynirlerinizi karışıma ekleyin ve iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
6. Makarna ve avokado karışımınızı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder