28 Haziran 2021 Pazartesi

Suşi Pirinci Nasıl Yapılır?

 Doğru pirinçle başlayın

Mükemmel suşi pirincini yapmak için öncelikle doğru pirinci seçmelisiniz. Şanslısınız, suşi için özel satılan shari pirincini süpermarketlerde artık kolayca bulabilirsiniz. Bu pirincin paketlerinde kolaylık olsun diye ”suşi pirinci” ya da ”Japon pirinci” yazar. Bu pirincin kendi özelliği sayesinde suşi için ihtiyacınız olan hafif yapışkan kıvamı kolayca elde edebileceksiniz.

Nelere ihtiyacınız var?

3 fincan suşi (shari) pirinci

3 ¼ fincan su

⅓  fincan pirinç sirkesi

3 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1. Adım

Pirinçleri bir kaseye koyun ve durulayın, bu işlemi pirinçlere değen su şeffaf olana kadar tekrarlayın. Pirinçleri ellerinizle hareket ettirin ve iyice temizlendiklerinden emin olun. Pirinçleri bir kevgire koyun ve 30 dakika boyunca sularını süzmelerine izin verin.

2. Adım

Pirinçleri ve suyu bir tencereye koyun ve altını açmadan önce pirinçlerin suyu iyice çekmesi için suyun içinde 30 dakika bekletin. Pirinçlerinizi suda bekletmek tam ihtiyacınız olan kıvama ve tada kavuşmalarını sağlayacaktır.

3. Adım

Tencerenizin üstünü kapatın ve pirinçleri yüksek ısıda kaynatın. Su kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 20 dakika boyunca kendi kendine pişmeye bırakın (pirinçler neredeyse tüm suyu çeksin). Tencerenin altını kapatın ve kapağını açmadan 15 dakika boyunca pirincinizin demlenmesini bekleyin.

4. Adım

Bu sırada suşi için sushi-zu olarak da bilinen sirkeyi hazırlayın, pirinç sirkesini, şekeri ve tuzu bir küçük tencereye koyun ve altını kısık ateş olarak açın. Şeker çözüldükten sonra sirkeyi ateşten alın ve soğumaya bırakın.

5. Adım

Sıcak pirincinizi büyük bir tabağa ya da metal olmayan bir geniş kaseye koyun, hızlı hareketlerle hazırladığınız sirkeyi üzerine serpiştirin ve daha sonra pirincinizi dikkatlice karıştırın. Sirke tamamen karıştıktan sonra pirinciniz kullanıma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder