5 Temmuz 2021 Pazartesi

Hemen Denemek İsteyeceğiniz Omlet Tarifleri

Krem peynirli, frenk soğanlı ve domatesli omlet

Bu omlette dilerseniz taze soğan da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Tuz ve karabiber
  • 3 yemek kaşığı yumuşatılmış krem peynir
  • 2 yemek kaşığı çekirdekleri alınıp küp küp kesilmiş domates
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze frenk soğanı/taze soğan

Hazırlanışı:

1. Bir kasede yumurta, süt, tuz ve karabiberleri karıştırın.

2. Yapışmaz tavanızı orta ateşte ısıtın.

3. Karışımı tavaya koyun ve yumurtanın bütün tavayı kapladığına emin olun.

4. 5-10 dakika boyunca yumurtanızı pişirin.

5. Krem peyniri, omletin yarısına, kaşık kaşık koyun.

6. Üzerine domatesleri koyun ve omleti ikiye katlayıp 3 dakika daha pişirdikten sonra servis edin.

Jalapeno omlet

Acıdan hoşlanıyorsanız bu omlet tam size göre!

Malzemeler:

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 1 adet orta boy, küp küp kesilmiş jalapeno
  • 1/3 fincan küp küp kesilmiş yeşil dolmalık biber
  • 1/3 fincan küp küp kesilmiş kırmızı dolmalık biber
  • 1/3 fincan küp küp kesilmiş soğan
  • 1/3 fincan yoğun tatlı bir çedar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı Tabasco sosu ya da herhangi bir acı sos
  • 1 çay kaşığı doğranmış kişniş
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı biber
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

1. Büyük bir tavada tereyağını eritin ve jalapenoları, dolmalık biberleri ve soğanları tavaya ekleyin.

2. Malzeme yumuşayana kadar pişirin ve tuz ile biberi, Tabasco’yu ve kişnişi ekleyin.

3. Yumurtaları biraz su ile çırpın ve tavaya ekleyin.

4. Kısık ateşte omlet oturana kadar pişirin ve peyniri omletin yarısına ekleyip omleti ikiye katlayın.

5. Peynir eridikten sonra servis edin.

Peynirli omlet

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze bebek ıspanak
  • 1/8 çay kaşığı acı biber sosu
  • 2 yemek kaşığı doğranmış tatlı kırmızı biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş çedar peyniri

Hazırlanışı:

1. Bir kasede yumurtayı, yumurta beyazını, ıspanak ve biber sosunu karıştırın.

2. Bir köşeye ayırın ve küçük bir tavada kırmızı biber ve soğanı biraz yağ ile yumuşayana kadar pişirin.

3. Isıyı arttırın ve yumurtayı karışıma ekleyin.

4. Pişmiş yumurtaları ortaya doğru alın ve çiğ yumurtaların köşelere akmasını sağlayın.

5. Yumurtalar piştikten sonra peyniri üzerine serpin ve katladıktan sonra servis edin.

Beykın (bacon) ve patatesli omlet

Malzemeler:

  • 3 dilim beykın, tercihinize göre domuz ya da dana, küp küp doğranmış
  • 2 fincan soyulmuş, küp küp doğramış patates
  • 1 adet doğranmış orta boy soğan
  • 3 adet hafifçe çırpılmış yumurta
  • Tuz ve karabiber
  • 1/2 fincan rendelenmiş çedar peyniri

Hazırlanışı:

1. Beykınları çıtır çıtır olana kadar pişirin ve yağıyla beraber beykınları bekletin.

2. Patatesleri ve soğanları beykının yağında yumuşayana kadar pişirin, arada bir karıştırmayı unutmayın.

3. Yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyin.

4. Nazikçe karıştırın ve tavanın üzerini kapatarak omlet hazır olana kadar pişirin.

5. Sonra üzerine peynir serpin, peynir eriyince ikiye katlayın ve servis edin.

6. İsterseniz dilimleyerek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Tütsülenmiş somonlu omlet

İnanmayacaksınız ama tütsülenmiş somon ve yumurta birbirine çok yakışıyor!

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı ekşi krema
  • ½ çay kaşığı Dijon hardalı
  • ½ çay kaşığı kurutulmuş dereotu
  • ¼ fincan frenk soğanlı ve soğanlı light krem peynir (oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı doğranmış tütsülenmiş somon
  • 2 adet hafifçe çırpılmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı siyah havyar
  • Doğranmış frenk soğanı

Hazırlanışı:

1. Ekşi kremayı, hardalı ve dereotunu küçük bir kasede karıştırın ve bir köşeye ayırın.

2. Başka bir kasede krem peynir ve somonu karıştırın.

3. Tavanızı biraz yağlayın ve ½ yumurtayı döküp pişirin.

4. Somon karışımının yarısını omletin yarısına ekleyin ve omleti katlayın.

5. Omleti bir tabağa alın ve üzerine krem peynir karışımını ekleyin, havyar ve frenk soğanı ile süsleyin.

6. Diğer malzemelerle işlemi tekrarlayın.

İspanyol omleti

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı küp küp doğranmış yeşil dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı doğranmış soğan
  • 1 konserve (220gr.) domates sosu
  • 2 çay kaşığı beyaz şeker
  • 1 çay kaşığı Worcestershire sosu
  • 1 çimdik acı toz biber
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 8 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

1. Tereyağını orta ateşte eritin.

2. Yeşil biberleri ve soğanları yumuşayana kadar soteleyin.

3. Domates sosu ve şekeri, Worcestershire sosunu ve toz biberi ekleyip iyice karıştırın.

4. 10 dakika içten içe pişirin.

5. Yumurtaları süt ile çırpın ve hafifçe yağlanmış bir tavada, orta ateşte her seferinde ¼’ü olacak şekilde pişirin.

6. Bu şekilde 4 tane omletiniz olması gerekir.

7. Omletleri tuz, karabiber ekledikten sonra üstüne domates sosunu koyarak servis edin.

 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder