19 Eylül 2012 Çarşamba

Makyajda Sonbahar Renkleri


Doğaya hâkim olan sarılar, kızıllar ve kahvelerle yapılan makyaj ile sofistike bir görünüm elde edin.


Makyajınıza, ten renginize yakın bir tondaki kapatıcıyı göz altlarınıza sürerek başlayın. Fondöteninizi yüzünüze ve boynunuza uyguladıktan sonra göz makyajına geçin. 


Mürdüm veya kahverengi tonlarında bir farı göz kapağınıza rengi eşit olarak yayarak sürebilir veya birkaç rengi bir arada kullanarak gölge verebilirsiniz. Örneğin farklı tonlardaki 3 kahverengi farı beraber kullanabilirsiniz. Bu durumda aydınlık bir etki yaratmak için far fırçası ile açık renk farı kirpiklerinizin hemen üst kısmına ve kaş diplerine ince bir hat şeklinde sürün. Orta koyulukta farı göz kapağınıza uygulayın, son olarak koyu kahve farı da gölge yapmak için kullanın. Gözlerinizin dış köşesinden başlayarak içe doğru gölge verin. Gözlerinizin şeklini belirginleştirmek için eye-liner kullanın. Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerine siyah göz kalemi çekin ve maskara sürün.


Sonbahar makyajında, esmer tenliler mat erik tonları rujlar, açık tenliler ise dudak rengine yakın mat açık gülkurusu renklerinde rujları tercih edebilir. Ayrıca doğal renklerdeki parlatıcılar veya bej tonlarındaki rujlar da rahatlıkla kullanılabilir. Allığınızı seçerken de şeftali tonlarından ziyade açık pembeler ve gülkurusu tonlarını tercih edin.




Şarap veya kiremit kırmızısı rujlar da sonbahara çok yakışır. Ancak bu renkleri kullandığınızda göz makyajınızı mümkün olduğunda sade tutun, örneğin tüm göz kapağınıza açık kahverengi veya bej rengi bir far sürün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder