Malzemeler (4 Kişilik):
1 ölçü
pirinç
1 küçük kutu
mısır konserve kornişon turşu
Jambon,
beyaz peynir
Sivri biber,
domates, salatalık, maydanoz, dereotu, nane
1 limon
suyu, zeytinyağı, soya sosu
Yapılışı:
Pirinci kaynar suda ıslatın. Daha sonra bir bir su koyarak, haşlayın.
(Pirinçler hafif diri kalmalı)... Ocaktan indirdikten sonra pirinçleri soğuk
suda yıkayın. Diğer tarafta mısırları yıkayın, kornişonu, sivri biberleri,
jambonu, domates ve salatalıkları ufak ufak doğrayın. Beyaz peyniri de çatalla
ezin. Hepsini karıştırıp, pirince ekleyin. İnce ince doğradığınız sivri biber,
maydanoz ve dereotunu katın. ½ fincan zeytinyağına, limon suyu, tuz,
biber, kuru nane katarak sos hazırlayın (isterseniz biraz soya sosu da
katabilirsiniz). Hazırladığınız sosu pirinçli karışımı aldığınız servis kâsesine
dökerek, karıştırın. Salatanızın üzerini taze nane yaprakları ve mısırla
süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder