19 Kasım 2015 Perşembe

anti-aging rehberi


Çiğ ve taze sebzenin antioksidan düzeyi yüksektir, pişirmeyle bir kısmı yok olur.
Kuru baklagillerde bol miktarda bulunan saponinler, antioksidan etki göstererek hücrelerimizdeki DNA mutasyonlarını önler ve anti-kanserojen etki gösterir.
En iyi antioksidan yağ, zeytinyağıdır. Bol E vitamini içerir, gençlik sağlar ve hastalıklardan uzak tutar. Zeytinyağı kötü kolesterolün (LDL) okside olmasını ve damar duvarına girmesini önler, iyi kolesterolü (HDL) artırır. Böylece, damar sertliğinden, kalp-damar sistemi hastalıklarından, kalp krizi ve felçten uzak tutar. Akdeniz tipi beslenen insanlarda kalp krizi ve felç riski çok düşüktür.
Avokado meyvesi tekli doymamış yağdan zengindir, kötü kolesterolü (LDL) düşürerek, kalp hastalığı riskini azaltır.
Beyaz gıdalar yerine, kepekli ekmek, bulgur, kırmızı mercimek, spagetti, elma, armut gibi glisemik indeksi düşük olan yiyecekler tercih edilmelidir.
Günde 30-35 gram kadar lif alınmalı. Lif, bitkisel gıdaların iskeletini oluşturduğundan, ne kadar fazla sebze, meyve ve işlenmemiş tahıl yenirse o kadar fazla lif alınmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder