1
kutu dardanel ton
3
adet patates
1
adet kuru soğan
4
sap maydanoz
1
adet domates
½
demet taze soğan
1
tatlı kaşığı kırmızı pul biber
½
tatlı kaşığı kuru nane
10
adet siyah zeytin
3
yemek kaşığı zeytinyağı
1
adet limon
Tuz
Karabiber
Patatesleri
haşlayıp kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Soğanı soyup yarım ay şeklinde
ince doğrayın.
Soğanları
ve haşlanmış patatesleri derin bir kapta karıştırın. Bu karışıma nane, pul
biber ve siyah zeytinleri ilave edip karıştırın.
Üzerine
büyük parçalar halinde süzdürdüğünüz dardanel ton’u koyun.
Süslemek
için domates, taze soğan ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.
Tuz,
karabiber, zeytinyağı ve limonla sos hazırlayarak, servis yapmadan hemen önce
salatanın üstüne dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder