19 Ocak 2016 Salı

ıspanak salatası


Malzemeler:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
500 gr basmati pirinç
500 gr ıspanak yaprağı
60 gr kavrulmuş badem
60 gr kavrulmuş yer fıstığı
150 gr kuş üzümü
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Pirinci haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Ispanak yapraklarını iyice yıkayın ve süzülmesi için bir kenara ayırın. Orta boy tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve orta ateşte ıspanak yapraklarını kavuran. Daha sonra soğumaya bırakın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Haşlanmış pirinç, ıspanak yaprakları, kavrulmuş badem, yer fıstığı, kuşüzümü ve sarımsağı salata kabında iyice karıştırın. Üzerine, arzuya göre tuz, taze çekilmiş karabiber, limon ve zeytinyağı ekleyin. Hazırlamış olduğunuz salatayı dilerseniz portakal kabuğu rendesiyle servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder