Malzemeler:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
500 gr basmati pirinç
500 gr ıspanak yaprağı
60 gr kavrulmuş badem
60 gr kavrulmuş yer fıstığı
150 gr kuş üzümü
2 yemek kaşığı portakal kabuğu
rendesi
Hazırlanışı:
Pirinci haşladıktan sonra soğumaya
bırakın. Ispanak yapraklarını iyice yıkayın ve süzülmesi için bir kenara
ayırın. Orta boy tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve orta ateşte
ıspanak yapraklarını kavuran. Daha sonra soğumaya bırakın. Sarımsakları ince
ince doğrayın. Haşlanmış pirinç, ıspanak yaprakları, kavrulmuş badem, yer
fıstığı, kuşüzümü ve sarımsağı salata kabında iyice karıştırın. Üzerine, arzuya
göre tuz, taze çekilmiş karabiber, limon ve zeytinyağı ekleyin. Hazırlamış
olduğunuz salatayı dilerseniz portakal kabuğu rendesiyle servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder