27 Nisan 2021 Salı

Evlere kapanmış olsak da, bahar geldi ve penceremizin dışında

Bahar geliyor. Farklı bir montla sokağa çıkıyorum. Biliyorum baharın geldiğini, Nisan'ın sonuna geldiğimizi de biliyorum ama yine de benim için baharın ölçüsü, sokağa çıkarken ne kadar hafif ya da yüklü çıktığım oluyor sanırım. 

 

Bahar fikirlerin mevsimidir. Kış uykusundan uyanırız. Karla örtülü bir dünyada dinlenen fikirlerimiz güçlenmiş, artmıştır ve artık toprağı delip güneşe çıkmaya heveslidir. Yazının baharı odaksızdır, heyecanlıdır. Bu mevsim sonbahar ve kış gibi içimize kapandığımız mevsim değildir, o yüzden o içe dönerek yazdığımız zamanlar daha seyrek olabilir. Her şey dikkatimizi çeker. Hepsini anlatmak isteriz. Bu mevsim fikir toplama mevsimidir. Kendinize bir bahar defteri edinin. Fikirleriniz uçup gitmesin. Onları yakalayın, defterinize not edin. Yazın sıcakları geldiğinde, üstümüzdeki kıyafetler azalır, hafifler, daha 'çıplak' oluruz. Yazının yazında da daha rahat yazarız. O baharda topladığımız fikirler şekillenmeye başlar. Derine inmeyiz belki ama bir romanın çerçevesini oluşturabilir, hikayesini keşfedebiliriz. 

 

Evlere kapanmış olsak da, bahar geldi ve penceremizin dışında. Pencerenizi açın. Her sabah neredeyseniz oranın seslerini dinleyin. Yargılamadan. Duyduklarınızı not edin. Teninizde baharın dokunuşlarını tarif etmeye çalışın. Kokular anıları da getirir. Anı dediğimizde hep hüzünlü anlara gideriz, araya mutlu anlardan da bir demet katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder