5 Aralık 2024 Perşembe

Ağır Ateşte Pişirilmiş Balzamik Sirkeli Tavuk

Malzemeler:

  • 6 adet derisi alınmış tavuk budu
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • ¼ bardak doğranmış arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
  • ¼ bardak sek kırmızı şarap
  • ¾ bardak balzamik sirke
  • ¼ bardak yağsız, sodyumu azaltılmış tavuk suyu
  • ¼ bardak bal
  • 1 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.

2. Tavuğunuza tuz ve karabiber ekin ve zeytinyağınızı bir tavada ısıtın.

3. Tavuklarınızı tavada altın rengine gelene kadar çevirerek pişirin (her bir yanı için 3-5 dakika) ve tavukları bir tabağa alın.

4. Bir tencereye arpacık soğanları ve kekiği ekleyin, yumuşayana ve altın rengini alana kadar soteleyin.

5. Tencereye şarabı ekleyin ve tavuktan kalanları tavadan kazıyarak tencereye atın.

6. 1-2 dakika, sıvı neredeyse tamamen buharlaşana kadar pişirin.

7. Sirke, tavuk suyu, bal, defne yaprağı ve tavuğu tencereye koyun ve içten içe kaynatın.

8. Kapağını kapatın ve fırına yerleştirin.

9. 30 dakika kadar pişirin ve bu arada tavukları bir kere çevirin.

10. Tavuğunuz koyu bir kahverengine dönüşüp iyice pişince fırından alın.

11. Tavukları bir tabağa alın, defne yaprağını tencereden çıkartın, sosun üzerinde yüzen her şeyi alın ve sosu hafif açık bir orta ateşte kapağını kapamadan pişirin.

12. Sıvı miktarı yarıya inip, hafif bir şurup kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin.

13. Ateşi kısığa doğru alın  ve tavukları tencereye geri koyun, sosu bir kaşıkla üzerine dökerek 2 dakika daha pişirin.

14. Sıcak olarak servis edin. 

 

Afiyet olsun!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder