Malzemeler
½ ölçek doğranmış yeşil soğan
½ ölçek ince kıyılmış havuç
½ ölçek ince doğranmış kırmızı biber
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
2 ölçek Amerikan pirinci (tavuk suyunda pişmiş)
2 yemek kaşığı doğranmış tere
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı soya sosu
Çok az acı biber sosu
Hazırlanışı:
Yağı geniş bir tencerede kızdırın. İçine havuç, kırmızıbiber ve soğan
atarak orta ateşte pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine pirinç, tere, limon
suyu, soya sosu ve biber sosu ilave ederek karıştırın. Her tarafı iyece pişene
kadar pişirmeye devam edin. Barbekülü karides ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder