5 Mayıs 2014 Pazartesi

aromaterapi ile 10 yaş gençleşmek



AROMATERAPİ bitkilerden elde edilen yağların kullanımına dayanan doğal bir tedavi yöntemi. Bu yağlar çiçeklerde, köklerde, ağaç ve meyve kabuklarında, yapraklarda damlacıklar halinde bulunup, bitkilere hayat ve koku veren tüm özellikleri taşıyorlar.
İnsanoğlu, bitkinin kalbi sayılan bu yağların yararını binlerce yıl önce keşfetti. Aromaterapi, bir yaşam biçimi olarak, günümüzde yeniden önem kazanmaya başladı. İnsanın kendini sağlıklı ve zinde hissetmesini sağlayan ve kimyasal ilaçların yol açtığı yan etkileri bulunmayan alternatif tedavilerin günümüzdeki en popüler uygulaması haline geldi.

25 ÇEŞİT YAĞ

Aromaterapi yönteminin en büyük özelliği, bedensel savunma mekanizmalarını hızlandırarak, vücudu bir bütün olarak iyileştirmesi. Aromaterapide kullanılan 25 bitkisel yağ var. Bu yağlar güneş ışığından etkilendikleri için koyu renk şişelerde muhafaza ediliyor. Yüzde 100 konsantre durumda bulunan bitkisel yağlar, avokado, badem, buğday tohumu, zeytinyağı, üzüm çekirdeği gibi yağlarla birlikte kullanılıyor.
Bitkisel yağlar cilt üzerine direkt kullanmak için oldukça yoğun durumdalar. Bu yüzden yardımcı yağlarla yumuşatılmaları gerekiyor. Yardımcı yağlar tek başlarına iyileştirici özelliğe sahip mineral, vitamin ve protein depoları.

NASIL KULLANACAKSINIZ?

Banyo için, küveti doldurup suya en fazla 8 damla seçtiğiniz bitkisel yağdan ekleyin. 10 dakika dinlenin ve derin nefes alın.
* Kompres yapmak için, bir veya iki damla konsantre yağı çok az suyla (adale, kramp ve grip için sıcak, alerji ve kaşıntı için soğuk suyla) sulandırın. Temiz sargı beziyle fazlalıkların olduğu bölgeye sürün ve en az 15 dakika bekletin.
* Buğu yapmak için, kaynar su dolu büyük bir kaba 2-3 damla bitkisel yağ damlatın. Başınızı kaba doğru eğip, bir havlu örterek buharın dışarı çıkmamasını sağlayın. Gözlerinizi kapatıp 1 dakika boyunca derin nefes alın.
* Masaj için, kullanılacak konsantre yağların ayrıca yardımcı yağlarla karıştırılması gerekir. Aromaterapi yağları tek başına da kullanılabilir.
* Bitkisel yağları ayrıca bulunduğunuz ortama temizlik vermek için de kullanabilirsiniz. Sıcak su dolu bir kaba birkaç damla bu yağlardan ekleyip kalorifer üzerinde veya sıcak bir yerde bekletin. Aynı şekilde elektrik süpürgesini çalıştırmadan önce toz torbasının içine birkaç damla damlatabilirsiniz.

CİLT SORUNLARI İÇİN

Akneli ciltler              : limon, lavanta, çay ağacı yağı, çıbana papatya, limon yağı
Uçuk                           : lavanta ve limon yağı
Kesik ve yaralar       : gül ve lavanta yağı
Lekeler                      : bergamot, lavanta, okaliptüs yağı
Güneş yanıkları        : nane ve papatya yağı
Çatlaklar                   : badem yağı, limon yağı
Kırışıklıklar               : gül yağı, lavanta yağı
Çil                               : limon yağı, selvi ağacı yağı
Selülitler                     : selvi ağacı yağı

 

SAÇ SORUNLARI İÇİN

Saç dökülmeleri        : papatya ve gül yağı
Zayıf saçlar               : lavanta yağı, adaçayı yağı
Kuru saçlar               : lavanta yağı, gül yağı
Yağlı saçlar                : limon yağı, selvi ağacı yağı

BEDENSEL VE RUHSAL SORUNLAR İÇİN

Depresyon                 : adaçayı yağı, bergamot yağı
Stres                           : bergamot, gül ve lavanta yağı
Uykusuzluk               : papatya ve limon yağı
Grip                           : okaliptüs ve limon yağı
Ateş                            : gül, lavanta ve nane yağı
Sırt Ağrısı                  : papatya ve lavanta yağı
Kas Tutulması          : okaliptüs, nane ve gül yağı
Sinüzit                        : nane ve gül yağı
Adet Sancısı              : papatya ve adaçayı yağı
Sindirim Sorunları   : lavanta, nane, limon yağı
Baş Ağrısı                  : papatya, limon, lavanta yağı

ÖNEMLİ UYARILAR

Aromaterapi uygulamasının yapıldığı yağları kesinlikle ağız yoluyla alınmamalı ve yutulmamalı. Çocuklar ve yaşlılarda aşırı dozlarda kullanmak ise sakıncalı. Hamilelerin nane, gül, papatya bitkilerinin yağlarını pek kullanmamaları gerekiyor. Alerjik reaksiyonlardan doğabilecek kötü sonuçları engellemek için, hamile, çocuk ve yaşlılar önce cilt testi yaptırmalı, ondan sonra bu ürünleri kullanmalılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder