8 Mayıs 2014 Perşembe

günümüzde en sık kullanılan parfümler


CHRISTIAN LACROIX PARFÜM BAHÇESİ

Parfüm kişide ya iz bırakmıştır ya da bırakacaktır: Kaybedilmiş ya da arzulanan cennetin tadı, ilkbaharda hediye vermeyi adet edindiğimiz seringa, izlediğimiz ve saklamaktan hoşlandığımız sümbül, geçit alaylarının zambağı, fırtınadan sonra kıyıya vurmuş yosunlar, deniz yoluyla doğudan gelmiş sandal ağacı, ergenlerin yolculuklarından getirdikleri egzotik misk... İşte parfüm budur. Hatıralar ve arzular. Christian Lacroix tarafından yaratılan parfüm bu şekilde tanımlanabilir.

BURBERRY TOUCH

Siyah Frenk Üzümü, Kızılcık ve Kuşburnunun yumuşak ve baharatlı perdelerinden, parfümün tensel keyiflere yatkın yönü hemen yükselir. Bu izlenim çiçeklerden gelen notaların yoğunluğuyla yükselir. Nadir bulunur, kırılgan Tüberosa, Yasemin ve vadilerin latif Zambağı, Şeftali ve Ahududu'nun tatlı kokulu dalgalarının çevresinde ustaca birleştirilmiştir. Vanilya ve Sedir ağacının insana hafiflik ve heyecan veren baştan çıkarıcılığıyla, günümüz kadınının varlığının bütün karmaşasının altını çizerek bu nazik bileşimin zirvesine çıkılır.

MARIELLA BURANI PER AMULETI

Mariella Burani'nin yeni parfümü Amuleti en canlı olduğumuz anları hayatı çok yoğun yaşadığımız dakikalardaki anılarımızı anımsatıyor. Amuleti kadının en mutlu, neşeli anını, hayatı olabildiğince yaşama arzusu ile gençlik dolu nabzını yakalar.

C. DIOR DUNE

Sadece bir koku olmanın çok ötesinde. Adeta kendine özgü bir dünya. Özgürlüğün Ruhu En iyi Sloganın " kendini ve ruhunu inceltmek " olduğuna karar verdi. Doğanın gücünü ve göçebelik ruhunun şiirselliğini yansıtan bir koku. Sanki rüzgâr gibi canlandırıcı, serinletici ve özgür. Bedenini ve ruhunu harekete geçiren onlara itici güç veren bir koku.

C DİOR'DAN POISON

Baharatlı, meyvemsi, amber kokulu bir opera olağandışı masalsı yeni jenerasyon bir parfüm, yeni bir koku manyetizmi.
Trans halinde olmak. Güç. Baştan Çıkarma. Hükmetme. Cazibe. Bağımlılık. Şehvet. Büyülenmek.

CERRUTI IMAGE WOMAN

Cerruti Image Woman yeşil, baharatlı, aromatik bir kokudur. Yapısında ezilmiş yapraklar, deri, biber gibi doğal maddelerin mükemmel bileşimi ve bugüne kadar hiç bir kokuda kullanılmamış olan metalik dokusu ile şehir hayatını anımsatan karbon bulunmaktadır. Cerruti Image kadını günümüzün dinamiğini, ilerici ruhunu, yaratıcılığını, optimizmini, vizyonunu ve de geleceği yakalar.

ROCHAS LUMIERE

Saf Bir Dokunuş Işık ve Kadın Arasındaki Bağ, Lumiere ilk koklanıldığında, beklenmeyen bir freshlik ve saflık ile hanımeli ve müge çiçeği size özen gösteriyor. Tatlı, yumuşak, şeffaf üst notalarıyla yakalıyor benliğinizi. Pudralı sıcaklığı, kayısı vanilya ile birleşiyor, sandal ağacı ile karışıyor, oryantal-mistik musk ise bütünlüyor hepsini. Zengin ve komplex yapısı ile sarıyor sizi.

PURE WISH'in NOTALARI

Parıldayan tazeliğin bir izlenimi, yeşil çiçeksi notaların çekici cazibeliğine ışık veren, Clementine'nin saf berraklığı, Yuzu'nun çarpıcı etkisi, canlı Çin kırmızı kirazının tatlı-ekşi aroması ve armudun yumuşaklığı...
Ve aniden saf bir çiçek buketi olan nilüferin bahar tazeliği, Peony ve Cyclamenin ferahlatıcı notları, Pink Pepper'ın çarpıcılığı, canlı Patchouli çiçeğinin duygusallığı, sandal ağacı ve Cedar'ın zengin aromatik ılıklığı, tofee ve vanilyanın tatlılığı.

HYPNOTIC POISON DİOR'DAN

Bütün Yaradılışların Orijininde: Bir esin Kaynağı
Hipnotize edici, sihirli, baştan çıkarıcı...
Hypnotic Poison'un kışkırtıcı gücü, infilak edici yeni jenerasyon bir koku yaratılarak tam olarak keşfedilmiştir. Bir kadın için aşırı derecede değişik bir koku. Olağan dışı enerjik ve yoğun bir parfüm.
Büyüleyici şehvetli...

FLOWER BY KENZO

Kırmızı gelincikler en umulmadık yerlerde yetişirler, kaldırım taşlarının ve binaların arasında, betonların üzerinde.
Kırmızı gelinciğin kokusu olmadığından Kenzo onun için bir koku yarattı. Saf ve beklenilmeyen, doğa ve şehrin, zaman sınırları olmayan bir duygusallık ile çağdaş yaşamın arasındaki karşı konulmaz bağ. Parfüm, çağdaş, şiirsel bir güce sahip pudralı çiçek kokusu.

LACOSTE

Parfüm ve arkadaş. Yeni taze, hayat dolu, doğal. İyimser, canlı, neşeli, karşı konulmaz... Ve tamamen kadınsı. Tanıdık, yumuşak, güven veren notalar rahatlamasına yardımcı olur. Armut, ananas, yeşil elma ve ıhlamur tomurcuğu.
Ve keskinlik katmak için, bir tutam pembe tane biber ve kakule. Dostluk, arkadaşlık, beraberlik, ortaklığın gerçek zevkleri. Yaşadığı için mutlu, içinde bulunduğu anı yaşıyor. Lacoste kadını güçlü, sevgi dolu ve hepsinden önemlisi seviliyor. Lacoste ona özel, Lacoste kadınını yarattı.

WOLFGANG JOOP!'TAN ROCOCO

Rococo; yumuşak, baharatlı, oryantal ve duygusaldır.
Koku uzmanı Benoit Lapouza tarafından zencefil teması etrafından geliştirilmiş eşsiz bir kokudur.

VAN CLEEF & ARPELS

BIRMANE, uzak diyarlardaki egzotik ülkeleri anımsatan bir melodi gibi... Birmanenin kalbinde kırmızı zambak yer alıyor. Nadir bulunan, görkemli, soylu ve rengiyle, kadife gibi yumuşak yapraklarıyla, yoğun bir ihtiras yayan kırmızı zambak. Bu koyu kırmızı çiçeğin yakutla arasındaki gizli bağın büyüleyici gizemi. Parfümün notalarında, Bağ Şeftalisi - Kumkuvat - Kırmızı Zambak - Frezya yer alıyor. Ayrıca yabani yasemin, beyaz gül, hint baklası, Lübnan sediri, beyaz misk yer alıyor.

KADINLAR İÇİN ST DUPONT

Bu ahenkli ve kibar parfüm Creations Aromatiques'den Betrand Duchaufour tarafından yaratılmıştır. Taze, doğal yeni vurgulamalarıyla en klasik aromaların keyif verici bir karışımından, floral bir kusursuzlukla kendini göstermektedir. Meyveli renklendirmelerle (ağaç yaprağı, mandalin, kavun ve çarkıfelek çiçeği meyvesi) çilekli bir kalp üzerinde parıldayan bir göl, gergin siklamen, yasemin, ylang, gardenya, manolya ve gül ile bezenmiş değerli ve son derece kadınsı bir kokudur. Bu uç kadınsılık, tropikal bir ağacın koyu ve güzel kokulu odunu, meşe yosunu ve amberle karıştırılmış hint nanesi esansları ile birlikte yumuşak ve şefkatli bir finale ulaşır. Bu günün zevkli diğerlerinden ayıran kadın portresini çizen zeki eşsiz bir koku. Duo size iki farklı parfümü ister tek başına ister birlikte; yeni ve size özel bir uyum yaratarak kullanma imkânı verir Ortak kalp fikri, erkek ve bayan parfümünün notaların uyumu 1+1=2 gibi basit bir formülle yeni ve kişiye özel bir parfüm yaratma imkanı verdi.

ICEBERG FLUID WOMAN

serin ve canlı yaşayın... Değerli, inatçı ve lezzetli koku... bir çiçek dürbününden nüans ve duygularla sizi yansıtan ince bir dokunuş. Feminen ve modern koku, güven veren dokunuşlarla şehvetle teninizi okşar. Koku Piramidi'nin üst notasında bergamot, greyfurt, mandalina, armut ve fesleğen yaprağı; orta notasında siyah yasemin, heliotrope ve junipar çileği, alt notasında vanilya, misk, tonka çekirdeği, sandal ve sedir ağacı yer alıyor.

LE BAISER DE LALIQUE

Onunla ilk buluşmanızdan önce La Baiser sürün sloganıyla tanıtılan parfümün, ilk notalarında gardenya, menekşe ve kuş üzümü birleşir. Orta notalarında morocco gülü ve Hindistan yasemini yer alır, sihirsel alt notalar ise değerli odunların, amberin derinliğinin, Hindistan sandal ağacının ve ağır maskların karışımıdır.

C. DIOR'dan JADORE

Kokuyu ifade eden anahtar sözcükler: Coşku - kadınsılık ve Duygusallık - Spontanlık - Yaratıcı Enerji J 'Adore Kadınının 6 özelliği; Neşe dolu, Hayranlık duyulan, İlahi, İyimser, Işıltılı, Büyüleyici, doğal ve şaşırtıcı, göz kamaştırıcı, yaşam kaynağı, kadın olmanın ötesinde bir şey; bütünüyle kadın, tanrısal, arzulu, hoş kokulu...

YSL'den BABY DOLL

Yves Saint Laurent En güzel kız için Kokuların en güzelini yarattı.
Pembe duygular yaşamınızın için Yves Saint Laurent kokuların en güzeli olan Baby Doll'u yarattı.

ICEBERG TWICE ICE

Twice Ice Serindir. Twice Ice Sıcaktır. Yaseminden ve gülden lotus çiçeğine kadar zengin bir çiçek demetinden oluşan, çiçeksi bir koku ve belli belirsiz mask sayesinde serinliği yaşatır. Güneşi anımsatan kahve kokusu ile zenginleştirilmiş amber yüklü notaların yumuşaklığı ve uzun süre ciltte sıcaklığı kalan bir koku. Sıcak zamanlarda kokunun kalbindeki canlı ve serin notalar açığa çıkar. Serin anlarda ise, amber ve kahve notaları etkisini gösterir.

DAVIDOFF'den Good Life Woman

Lüks ve sürprizlerle dolu bir parfümdür, Good Life. Her şeyin mümkün olduğu hissini veren, hafif çiçeksi-oryantal bir kokudur. Üst notaları citrus tazeliğinin farklı bir yorumu ile baharatlı egzotik ile yumuşatılmış ve tümü lezzetli sulu güneş görmüş incir tarafından kucaklanmıştır. Kokusunun kalbi ise kalite ve zerafetin esansı - Gül, Yasemin, Manolya ile lüks ve harmonik bir özellik kazanmıştır. Alt notaları tahtamsı esansları ile kadifemsi tatlılığı arasında bir ahenk sağlar. Vanilya ve amber kokunun kalıcılığını arttırırken, incir sütü kremsi bir özellik katar.

Elizabeth Arden GREEN TEA

Duygularını harekete geçiren bir parfüm iksiri hayal edin... Ruhunuzu uyandıran ve canlandıran parıltılı iksir... Geleneksel yeşil çaydan esinlenerek yaratılmış Elizabeth Arden Green Tea, tazeleyici ve canlandırıcı kokuların coşkulu karışımı ile size temizlik ve enerji hissi kazandırır. Üst Notasında, hafif, tazelik hissi veren turunçgillerden limon, portakal, bergamot ve meyvemsi ravent, orta notasında duyguları harekete geçiren serin nane, tatlı yasemin, baharatlı karanfil ve topraksı, taze rezene karışımı Alt Notasında, sıcak alt notada, misk ile birlikte sarmalanan meşe şehvetli kristal parçaları bulunur.

EASY KRIZIA

Easy Krizia, parfüm olmanın ötesinde eğlencenin ve pozitifliğin modern ve dinamik mesajını size taşır. Parfümün içeriği tamamen yenidir, belirgin bir koku piramidi olmamakla beraber dairesel ve sarmalayan bir yapı taşır. Baharatlarla, tütsüyle, kaşmir ve paçuli ile sarmalanan amaryllis'in çiçeksi tazeliği ile çevrelenen parfümün baskın notası olan musktan yükselen bir duygusallık taşır.

MAHORA

Rüyaların yaratıcısı dünyanın dört köşesini dolaştı. Tüm sevdiği çiçeklerle tekrar buluştu... Taç yapraklarını derledi, geride onu bekleyenlerin hayallerini süsleyerek bir efsanenin ilk adımlarını attı...
Mahora; Bir kadının adı mı, yoksa her birimizin içinde var olan sonsuzluk özlemin paylaşılması mı?

BVLGARI BLV

Beklenmedik Kadının Kibirli ve İhtiraslı Kokusu
BLV özgür ruhlu, kararlı bir duygusal yapıya sahip ve af dilemeyen kadınların kokusudur. Sıcak notalar, onun uzlaşılamayan tutkusunu ve baştan çıkarıcılığını yansıtırken, serin notalar şaşırtıcı bir şekilde, parlak zekâsını, kıpır kıpır enerjisini ve kendine güvenini gösterir. Zencefilin buzlu titreşimleri, morsalkımın saf tazeliği ve yoğun şeffaflığa sahip miski, sandal ağacının şaşırtıcı derinliği, lepiska çiçeğinin hassas kadınsılığı, vanilya ve akasyanın sıcaklığı ile birleşmiştir.

GIVENCHY HOT COUTURE

Nadide bir parfüm.
Etkileyici ve biraz gizemli. Heyecanlı; büyüleyici, ilk bakışta aşk...
Gıvenchy’nin yirmi birinci kokusu, bir kadını temsil edecek biçimde şekillendirilmiş, has fısıltıları, bir çağdaşlık coşkusu, süslü bir provokasyon.

GENNY

Modern Çiçeksi olan bu kokuyu anlatan sözcükler: Gizemli, Parlak, Duygusal, Zarif, Unutulmayan'dır. Bu parfümü diğerlerinden ayıran zengin, sofistike notaları; Üst notadan en alt notaya dek dengeli bir oluşum sağlar. Elegan, nadir bulunan, sürekli, kokunun içerisindeki onu diğerlerinden ayıran özelliği ile hemen fark edilir. Hem gece, hem gündüz rahatlıkla kullanılır. Modernliği sayesinde uzun zaman klasik olarak kalacak bir kokudur. Çiçeksi-odunsu notaları Genny kadınının modern feminenliğini gösterir. Bu zenginlik, İtalyan bergamotu, incir yaprakları, siyah frenk üzümü kokusunda feminen kişiliğin renklerini, pozitif ve bitmeyen enerjisini, aktif, kendinden emin tavrını belli eder.

V/S VERSUS MAN

Değişimler üzerine devam eden bir oyunda farklı ve kontrast duygulara yerleşmiş koku alma hissinin doğası menekşe yapraklarının empoze edildiği mandalina ve ıhlamurun Akdeniz notalarındaki vahşi bir serinlik, kakule ve kişnişin sıcak ve baharatlı vurgularında eriyor. Bu karakter adaçayı ile keskinleşmiş gül ve yaseminin hassas ve tatlı ruhuyla dengeleniyor. Vetiverin alt notaları sedir ağacı ve kaşmir parfüme, yoğunluğunu göklere çıkartacak kokular sunuyor. Hint baklası ve misk rahatlatıcı notalar ekliyor. Sonuç olarak v/s Versus Man ortaya çıkıyor.

TED LAPIDUS

Yürekli ve Baştan Çıkartıcı Erkek TED LAPIDUS baştan çıkarıcılığın ve klasisizmin kokusu. Duyguları okşayan üst notalarında, Endonezya ağacı, hint sandal ağacı. Erkekliğin sembolü orta notlarında limon, kumkat, zencefil, koka, Hindistan cevizi, kırmızıbiber, kimyon, seks ve ciddiyet sembolü alt notalarında ise, tonka çekirdeği, vanilya balsamı, mineral amber ile birleşerek erkeğin tutkusu Ted Lopidus ortaya çıkıyor.

YSL BODY KOUROS

Başlangıçta heyecan verici, kışkırtıcı, şaşırtıcı, ardından sakinleştirici ama sonunda büyüleyen karşıtlıkların parfümü. Hoş kokuların güçlü ve şaşırtıcı beraberliği... Günlük, saf ve bildik Okaliptüs, sedir, sarmalayan rahiyalı Hindistan cevizi kabuğu, rahatlatıcı Kâfur ağacı ve yumuşak, duyarlı reçinesi. Kırılgan ve güçlü farklılığın gururunu taşıyan zengin bir parfüm tam anlamıyla esrarengiz, tam anlamıyla sıradanlığın ötesinde.

GUCCI RUSH
Özgür, açık, içgüdüsel istila eden kusursuz bir koku. İzin almadan içinize sızıyor.
Siz fark etmeden tuzağa düşüyorsunuz ve daha çok arzuluyorsunuz.

ERKEKLER İÇİN ST DUPONT

Biberiye ve lavanta, kakule ve kişniş ile harmanlanan karışım bu son derece erkeksi kokunun renklerini oluşturmaktadır. Bu güçlü dalga, ormanlardan gelen dalgayla misk, ambar ve güneş çiçeğinin özünü çıkartmaktadır.
Duo size iki farklı parfümü ister tek başına ister birlikte yeni ve size özel bir uyum yaratarak kullanma imkânı verir.

BURBERRY TOUCH
Çıplak ten üstünde kayan veya taze çimleri okşayan parmak uçlarının, tatlı keyfi... Virjinya Ağacı ve Meşe yosununun sade yumuşaklığına, zindelik veren Beyaz biber dalgaları, nazik Menekşe ve mayhoş Mandalina uyum içinde karışıyor ve Burberry Touch kadını yaratılmış oluyor. Erkekler için BURBERRY TOUCH, yaşamın esansı, ritmin veya sessizliğin parfümü, yeni bir imajın baş aksesuarı olarak dikkatleri kendine çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder