Soğuk
Algınlığı ve Gribi Durdurmanın Yolları
Soğuk
algınlığının size yaklaştığını hisseder hissetmez hemen kendinize bir C
vitamini kürü uygulamaya başlayın. Altı gramlık bir C vitamini tabletini taze
sıkılmış meyve suyu veya bol suyla alın.
C
vitaminine ek olarak A, E ve selenyumla bakır içeren besinlerden bol bol
tüketin.
Bol bol
taze sebze ve meyve tüketin. Turunçgiller, havuç, yeşilbiber ve pancarda sizi
bu mikroplara karşı koruyacak A ve C vitamini fazlasıyla bulunmakta.
Bu
dönemlerde fazlasıyla yağ yapan et, yumurta ile süt ve süt ürünlerinden uzak
durun.
Alkol,
sigara, çay ve kahveden bu dönemlerde elinizden geldiğince uzak durun. Bunun
yerine bol bol su için veya bitkisel çaylardan tüketin.
Elinizden
geldiğince stresten ve stres aratan ortamlardan uzak durun. Bol bol uyuyun ve
yatarak dinlenin.
Soğuk
algınlığına yakalandığınız zaman kendinize her zamankinden çok daha fazla
dikkat etmelisiniz. Bol bol uyumalı, vücudu dinlendirmeli, bolca su içerek
vücutta biriken zararlı toksinlerin dışarı atımını kolaylaştırmalısınız. Bunun
yanında çok iyi bir şekilde beslenmeli; enerji seviyenizi düşüren alkol, sigara
ve stresten uzak durmaya çalışmanız da gerekiyor. Bu arada C vitamini desteği
şart. Çünkü soğuk algınlığı ve griple mücadelede C vitamini fazlasıyla etkin
bir rol oynamakta. Bunun için de C vitamini bakımından zengin olan besinlerden
tüketmelisiniz. Örneğin kivi, sarımsak, karpuz ve mantar vücudunuzu bu
mikroplara karşı koruyacaktır.
A Vitamini: Hücreleri güçlendirerek bağışıklık sisteminin canlanmasını ve kusursuz
çalışmasını sağlar.
Anti-oksidantlar: A, E, C vitaminleriyle, beta-karoten, bakır, selenyum gibi mineralleri
de kapsayan bu grup, vücutta biriken toksinlerin kolayca vücuttan atılmasını
sağlar. Bunlar ise en çok sebze ve meyvelerde bulunur.
Beta Karoten: Enfeksiyonlarla mücadelede en etkin rolü oynayan grup. Taze sebzelerde
bol miktarda bulunmakta.
C Vitamini: Özellikle soğuk algınlığı ve gripte etkin bir rol oynayan önemli bir
vitamin. En çok kivide bulunduğu söylenen C vitamini için doktorlar aynı
zamanda şöyle bir uyarıda da bulunuyorlar: C vitaminin fazlası ishale yol açar.
E Vitamini: Özellikle fındık, tohumlarla buğday ve buğdaydan elde edilen besin
maddelerinde bolca bulunan bir anti-oksidant.
Sarımsak:
Hem anti-oksidant hem de anti-bakteriyel bir mucize. Özellikle mikroplarla
savaşta çok etkin bir rol oynamakta.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder