19 Aralık 2014 Cuma

bağışıklık sistemi



Soğuk Algınlığı ve Gribi Durdurmanın Yolları
Soğuk algınlığının size yaklaştığını hisseder hissetmez hemen kendinize bir C vitamini kürü uygulamaya başlayın. Altı gramlık bir C vitamini tabletini taze sıkılmış meyve suyu veya bol suyla alın.
C vitaminine ek olarak A, E ve selenyumla bakır içeren besinlerden bol bol tüketin.
Bol bol taze sebze ve meyve tüketin. Turunçgiller, havuç, yeşilbiber ve pancarda sizi bu mikroplara karşı koruyacak A ve C vitamini fazlasıyla bulunmakta.
Bu dönemlerde fazlasıyla yağ yapan et, yumurta ile süt ve süt ürünlerinden uzak durun.
Alkol, sigara, çay ve kahveden bu dönemlerde elinizden geldiğince uzak durun. Bunun yerine bol bol su için veya bitkisel çaylardan tüketin.
Elinizden geldiğince stresten ve stres aratan ortamlardan uzak durun. Bol bol uyuyun ve yatarak dinlenin.
Soğuk algınlığına yakalandığınız zaman kendinize her zamankinden çok daha fazla dikkat etmelisiniz. Bol bol uyumalı, vücudu dinlendirmeli, bolca su içerek vücutta biriken zararlı toksinlerin dışarı atımını kolaylaştırmalısınız. Bunun yanında çok iyi bir şekilde beslenmeli; enerji seviyenizi düşüren alkol, sigara ve stresten uzak durmaya çalışmanız da gerekiyor. Bu arada C vitamini desteği şart. Çünkü soğuk algınlığı ve griple mücadelede C vitamini fazlasıyla etkin bir rol oynamakta. Bunun için de C vitamini bakımından zengin olan besinlerden tüketmelisiniz. Örneğin kivi, sarımsak, karpuz ve mantar vücudunuzu bu mikroplara karşı koruyacaktır.
A Vitamini: Hücreleri güçlendirerek bağışıklık sisteminin canlanmasını ve kusursuz çalışmasını sağlar.
Anti-oksidantlar: A, E, C vitaminleriyle, beta-karoten, bakır, selenyum gibi mineralleri de kapsayan bu grup, vücutta biriken toksinlerin kolayca vücuttan atılmasını sağlar. Bunlar ise en çok sebze ve meyvelerde bulunur.
Beta Karoten: Enfeksiyonlarla mücadelede en etkin rolü oynayan grup. Taze sebzelerde bol miktarda bulunmakta.
C Vitamini: Özellikle soğuk algınlığı ve gripte etkin bir rol oynayan önemli bir vitamin. En çok kivide bulunduğu söylenen C vitamini için doktorlar aynı zamanda şöyle bir uyarıda da bulunuyorlar: C vitaminin fazlası ishale yol açar.
E Vitamini: Özellikle fındık, tohumlarla buğday ve buğdaydan elde edilen besin maddelerinde bolca bulunan bir anti-oksidant.
Sarımsak: Hem anti-oksidant hem de anti-bakteriyel bir mucize. Özellikle mikroplarla savaşta çok etkin bir rol oynamakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder