21 Aralık 2014 Pazar

zencefil



Şifalı bir bitki türüdür. Baharat olarak kullanılır. Dünyanın birçok mutfağında genelde kök olarak kullanılır. Güney Çin’den gelen Zencefil, önce Hindistan’a; ardından Güneydoğu Asya’ya, Batı Afrika’ya ve Karayipler’e yayılmıştır. Zencefil bitkisinin şekilsiz, parçalar halinde bulunan soyulmuş ya da soyulmamış haldeki kurutulmuş kökleri vardır.
Zencefil’in faydaları
Zencefil’in; iştah açıcı, antiseptik, midevi, gaz söktürücü, sindirimi düzenleyici, solunum yollarını açıcı ve taksin atıcı etkileri bulunuyor. Zencefil kan damarlarını açar, terleme ve sıcaklık yapar, kalbi canlandırır. Mikrop öldürücüdür. Vücudun direncini arttırır. Sıcak suya zencefil ve limon eklenerek içilmesi soğuk algınlığına iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder