9 Aralık 2014 Salı

instagram



Facebook’ta ilkokul arkadaşlarımızı bulduk, sevindik. Twitter’da 140 karakterle kahraman olduk; politik, sosyal, filozof yanlarımızı paylaştık kitlelerle… Sonra sıra Instagram’a geldi. Artistik yönlerimizi sunuyoruz bu uygulamayla, hem de olabilecek en “cool” biçimlerde. Mesela sıradan bir Pazar kahvaltısını kraliyet yemeği gibi gösterebiliyoruz, kendimizi bambaşka açılardan çekip baktığımız fotoğraflarda kısmen Mona Lisa’ya bakan Leonardo da Vinci gurunu yaşıyoruz. 


Çeşitli instagram profilleri
Selfie insanları: Bu insanları profillerindeki 251735 adet farklı açıdan çekilmiş kendi fotoğraflarından tanırsınız. Telefonu yukarı kaldırmak suretiyle yakın açıdan çekilen yüz bilinen en tipik selfie olsa da aynadan çekilenler de bir o kadar popüler.
“Gezelim görelim”ciler: Bu insanlar modern Evliya Çelebi’dir ve en çok kıskançlık yaratan grubu oluşturur. Bir gün Afrika’da yerli kabileleriyle ateş dansı fotoğrafları paylaşırlar, ertesi gün Londra’da bir sanat galerisinin boş koridorlarını…
Kahvaltı en önemli öğündür: Bu grup kahvaltıdaki domatesleri ve Edremit zeytinlerini paylaşmazsa ve birkaç tane “afiyet olsun”, “canım çekti” yorumu almazsa doymuş saymaz kendini. Sadece kahvaltı değil, masaya gelen her şeyin fotoğrafı çekilmelidir.
Özlü söz sevenler: Mevlana’dan Konfiçyüs’e çok geniş bir skalada özlü söz paylaşırlar. Bu sözü tercihen çektikleri bir fotoğrafın üstüne yazarlar. Çünkü İstanbul Boğazı üzerine yazılmış Kızılderili atasözünün daha anlamlı olduğu konusunda sarsılmaz bir inançları vardır.
Çocuğum olmadan asla!: Genelde kadınların oluşturduğu bu grubu profil bilgisine yazdıkları “Can’ın ve kedi Minnoş’un annesi, Kemal’in biricik karısı, sevgi insanı” gibi yazılardan tanıyabilirsiniz. Bu kişilerin profillerine bakıp evlilik yıldönümünde yenen yemekten, bebeğin çıkan dişine kadar pek çok detaya hâkim olabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder