19 Temmuz 2015 Pazar

Homeopati


Hastalıkları sadece bitkilerle tedavi eden bir bilim dalı olan homeopati benzer şeylerin birbirini iyileştirdiği düşüncesinden yola çıkıyor. Homeopati, yerleşik tıbbın tüm bilgilerini içine alıyor, ama pozitif tıbbın ilaçlarını kesinlikle kullanmıyor. Genel anlamda üç temele dayanıyor: Benzer şeylerin birbirini iyileştirdiği inancı, bitkilerin vibrasyonunun (elde ettiği özlerin) drug’un (bitkinin) kendisinden daha etkili olduğu savı ve hastalıktan çok hastanın tedavi edilmesi gerektiği. Hemoterapi’nin kurucusu olan Saksonyalı Alman doktor, kimyager ve eczacı Dr. Samuel Hahnemann’ın görüşleri 19. yüzyılın başından itibaren kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.
Sihirli Bitkiler
Sarımsak: Şeker hastalığına iyi gelir, tansiyonu düşürür, mükemmel bir antibiyotiktir. Kabızlık ve damar sertliğini önler, kolesterole iyi gelir.
Kasıkotu: Böbrek sancıları ve hastalıkları için yararlıdır. Kesikleri, ülseri ve iltihabı iyileştirir. Yorgunluk gidericidir, ağız ve  boğaz yaralarına karşı etkilidir.
Pelin: Ayva tüylü incecik gümüşi yapraklarından, soluk sarı ponponlarından ve kömeç gibi topaklanmış küçük sarıçiçeklerinden keskin ve güçlü bir koku çıkar. Bağırsak kurtlarına, karaciğer yetersizliğine ve sarılığa iyi gelir, iştah açar, ateşi düşürür.
Bademağacı: Yaprakları ve kabukları öksürüğü yatıştırır, kurt düşürücü etkisi vardır, kaşıntılara, yanıklara iyi gelir.
Melekotu: Uyarıcı, kan temizleyici, adet sancılarını giderici, kanamaları ve mide ağrılarını giderici etkisi vardır.
Anason: Sindirim sistemini düzenler, kan basıncını destekler, migren, baş dönmesi, karın ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmada yararlıdır.
Fesleğen: Sinir hastalıklarına, bağırsak ağrılarına, öksürüğe ve anjine iyi gelir.
Şimşir: Ateş düşürücü, kan temizleyici etkisi vardır. Hastaya güç ve canlılık verir, mikroplara karşı savaşır.
Papatya: Migren, mide rahatsızlıkları ve spazmlarına iyi gelir. Losyon ya da kompres olarak uygulandığında göz iltihaplarını iyileştirici etkisi vardır.
Hindiba: Sindirim sistemini uyarır,  idrar sökücü ve mide dostudur. Karaciğer hastalıklarına iyi gelir, ateş ve kurt dökücü etkisi vardır.
Gül: Cildin günlük bakımı ve yüzün temizliği için en iyi yöntem gülsuyu kullanmaktır. Ağız iltihapları ve ülsere iyi gelir, cilt kırışıklıklarını önler.
Soğan: Böbrek sancıları, albümin, gut ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Çok etkili bir antiseptik dolayısıyla yaraların iltihaplanmasını önleyici etkisi var. Cinsel gücü arttırıcı, rahatlatıcı ve spazm giderici özellikte. Çiğ soğan, arı ve böcek sokmasında kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder