4-6
kişilik malzeme
Shortbread hamuru için:
300 gr.
tereyağı
150 gr.
toz şeker
1 adet
rendelenmiş limon kabuğu
Toz
vanilya
1 adet
hafif çırpılmış yumurta
450 gr. un
Diğer
malzemeler:
200 ml.
krema
1 çay
kaşığı toz vanilya
Pudraşeker
400 gr.
çilek
Fırın
tepsisinin erimiş tereyağıyla yağlayın ve soğumaya bırakın. Fırını 160 dereceye
getirin. Shortbread hamuru için tereyağını ve toz şekeri birlikte yoğurun.
Birkaç tutam toz vanilyayı ekleyin. Yumurtayı yavaş yavaş çırparak karşıma
yedirin. Unu ekleyin. Hamur yumuşak ve yapış yapış olmalı. Bul malzemeyi iki
parçaya ayırın. Her iki hamur parçasını da 2,5 mm. kalınlığında açın ve bunları
fırın kâğıdında iki kat halinde üst üste koyun. Buzdolabında bekletin.
Soğuduktan sonra 8,5 cm. çapında bir kurabiye kalıbı ile şekilli keskin ve
önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. İçini hazırlamak
için kremayı bir kaba koyun. Vanilyayı, istenildiği kadar pudra şekeri ekleyin
ve biraz çırpın. Shortbread üzerine kremayı ve çilekleri istediğiniz biçimde
yerleştirin ve pudraşekeriyle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder