18 Mayıs 2016 Çarşamba

İNCE SHORTBREAD ÜZERİNE TAZE KREMA VE ÇİLEK


4-6 kişilik malzeme

Shortbread hamuru için:
300 gr. tereyağı
150 gr. toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Toz vanilya
1 adet hafif çırpılmış yumurta
450 gr. un
Diğer malzemeler:
200 ml. krema
1 çay kaşığı toz vanilya
Pudraşeker
400 gr. çilek
Fırın tepsisinin erimiş tereyağıyla yağlayın ve soğumaya bırakın. Fırını 160 dereceye getirin. Shortbread hamuru için tereyağını ve toz şekeri birlikte yoğurun. Birkaç tutam toz vanilyayı ekleyin. Yumurtayı yavaş yavaş çırparak karşıma yedirin. Unu ekleyin. Hamur yumuşak ve yapış yapış olmalı. Bul malzemeyi iki parçaya ayırın. Her iki hamur parçasını da 2,5 mm. kalınlığında açın ve bunları fırın kâğıdında iki kat halinde üst üste koyun. Buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra 8,5 cm. çapında bir kurabiye kalıbı ile şekilli keskin ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. İçini hazırlamak için kremayı bir kaba koyun. Vanilyayı, istenildiği kadar pudra şekeri ekleyin ve biraz çırpın. Shortbread üzerine kremayı ve çilekleri istediğiniz biçimde yerleştirin ve pudraşekeriyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder