Uzmanlar uyku sonrasında,
gözlerinizin gün ışığına karşı dört buçuk kat daha hassas olduğunu belirtiyor.
Bu saatlerde metabolizmanız ve vücut ısınız yavaş yavaş artmaya başlar. Eğer
kilonuza dikkat ediyorsanız sabahları iyi beslenin. Çünkü yediklerinizin çoğunu
yakarsınız. Kalp krizleri çoğunlukla sabah saatlerinde olur. Çünkü bu saatlerde
kan basıncımız artar. Glikoaminoglukom adı verilen maddeler bu saatlerde bel
kemiğinize sıvı pompalar. Bu sıvı sırt disklerinizi yüzde 15 oranında şişirir.
Bu da demek oluyor ki sabah saatlerinde düşüp, belinizi incitmemeye dikkat
edin. Yemek üstüne meyve yemenin, sanıldığının aksine hiçbir faydası yoktur.
Çünkü meyve, sindirilmesi güç olan diğer yemeklerle birlikte midede sıkışır ve
ekşir. İnce bağırsağa ulaşana kadar da bütün vitaminlerini kaybeder. Saat 15
civarında günün diğer saatlerine göre narkoza karşı yüzde 15 civarında daha
duyarlı olduğunu biliyor muydunuz? Bu saatte vücut ısımız ve metabolizmamız
yüksekliğini korurken, hormon seviyemiz düşüyor. Bu da narkoz karşısında
normalden daha hissiz olmamızı sağlıyor. 16.00 ile 18.00 saatleri arasında bir
şey yemediyseniz, saat 18.00 civarında kan şekeriniz litrede 0.5-1 gram
arası düşebilir.
Akşam Yemeğinden Sonra Neler Olur: Yemekten üç dakika kadar önce asitler ve enzimler midenizde ve saliva diye
adlandırılan tükürük bezlerinde depolanır. Yemeklerinizi çiğnedikçe, bol
miktarda nişasta sindirilir. Beş dakika sonra yemekler midenize ulaşır ve
oradaki enzim ve asitlerle birleşir, iki saat içerisinde de sindirilir. Bir yemek
ne kadar yağlı olursa midede kalması ve sindirilmesi o kadar uzun sürer. Daha
sonra yemekler ince bağırsağa ulaşırken, safra kesesiyle birleşir. Enzimler ve
besinler buradaki bağırsak duvarlarında emilirler. İki saat sonra, yemekler
kolona ulaşır. Burada da su, mineral ve şekerle birleşir. Yemekler kolonda on
saat kadar durduktan sonra atık madde olarak dışarı atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder