9 Eylül 2016 Cuma

vücudumuz

Uzmanlar uyku sonrasında, gözlerinizin gün ışığına karşı dört buçuk kat daha hassas olduğunu belirtiyor. Bu saatlerde metabolizmanız ve vücut ısınız yavaş yavaş artmaya başlar. Eğer kilonuza dikkat ediyorsanız sabahları iyi beslenin. Çünkü yediklerinizin çoğunu yakarsınız. Kalp krizleri çoğunlukla sabah saatlerinde olur. Çünkü bu saatlerde kan basıncımız artar. Glikoaminoglukom adı verilen maddeler bu saatlerde bel kemiğinize sıvı pompalar. Bu sıvı sırt disklerinizi yüzde 15 oranında şişirir. Bu da demek oluyor ki sabah saatlerinde düşüp, belinizi incitmemeye dikkat edin. Yemek üstüne meyve yemenin, sanıldığının aksine hiçbir faydası yoktur. Çünkü meyve, sindirilmesi güç olan diğer yemeklerle birlikte midede sıkışır ve ekşir. İnce bağırsağa ulaşana kadar da bütün vitaminlerini kaybeder. Saat 15 civarında günün diğer saatlerine göre narkoza karşı yüzde 15 civarında daha duyarlı olduğunu biliyor muydunuz? Bu saatte vücut ısımız ve metabolizmamız yüksekliğini korurken, hormon seviyemiz düşüyor. Bu da narkoz karşısında normalden daha hissiz olmamızı sağlıyor. 16.00 ile 18.00 saatleri arasında bir şey  yemediyseniz, saat 18.00 civarında kan şekeriniz litrede 0.5-1 gram arası düşebilir.
Akşam Yemeğinden Sonra Neler Olur: Yemekten üç dakika kadar önce asitler ve enzimler midenizde ve saliva diye adlandırılan tükürük bezlerinde depolanır. Yemeklerinizi çiğnedikçe, bol miktarda nişasta sindirilir. Beş dakika sonra yemekler midenize ulaşır ve oradaki enzim ve asitlerle birleşir, iki saat içerisinde de sindirilir. Bir yemek ne kadar yağlı olursa midede kalması ve sindirilmesi o kadar uzun sürer. Daha sonra yemekler ince bağırsağa ulaşırken, safra kesesiyle birleşir. Enzimler ve besinler buradaki bağırsak duvarlarında emilirler. İki saat sonra, yemekler kolona ulaşır. Burada da su, mineral ve şekerle birleşir. Yemekler kolonda on saat kadar durduktan sonra atık madde olarak dışarı atılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder