ELMALI VİYANA KREBİ
4 -6 Kişilik
Malzeme:
3 elma,
50 gr kuru üzüm,
50 gr çamfıstığı,
2 kaşık rom (veya acıbadem likörü),
2 kaşık pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1.5 kaşık tereyağı,
üzerine dökmek için 60 gr acı
çikolata.
Hazırlanışı:
Tatlı hamuru ile yapılmış dört adet
krep hazırlayın ve sıcak olarak bekletin. Üzümleri rom veya likörde ıslatıp
bekletin. Elmaları soyun, ufak küpler halinde doğrayın, tereyağında çevirin,
yumuşayınca pudra şekerini ekleyin. Karamel kıvamını alınca ateşten indirin;
tarçın, çamfıstığı ve süzülmüş üzümleri ilave edip karıtırın. Kreplerin içini
elmalı harçla doldurun, torba şeklinde kapatıp ağızlarını portakal ya da limon
kabuğu şeritleriyle bağlayın. Servisten önce fırında 8 - 10 dakika kızartın.
Acı çikolatayı benmaride eritin, krepin üzerini ve çevresini süsleyin.
ÇİLEKLİ KREP PASTASI
4 Kişilik
Malzeme:
6-8 adet krep, 300 gr. çilek.
Kreması İçin:
1 su bardağı şeker, 1 kg süt, 2
çorba kaşığı mısır nişastası, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı margarin,
3 - 4 kaşık ezilmiş çilek (veya frambuaz).
Süslemek İçin:
1 kutu (20 cl.) krema, 2 kaşık pudra
şekeri (veya hazır krem şanti)
Hazırlanışı:
Krema için, süt ve yumurtayı çırpın.
Nişasta, şeker, vanilyayı eleyerek katın; pütürsüz olacak şekilde karıştırın.
Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Ateşten almadan yağ ilave edin, ateşten alınca
mikserle çırpın. Böylece kremanız kıvamlı ve pütürsüz olacaktır. Kreplerden
birini, geniş düz bir servis tabağına yayın, üzerine bol krema sürün. Böylece
kat kat devam edin, tam ortasındaki kata ikiye kesilmiş çilekleri döşeyin. Tüm
pasta bitince, pudra şekeri ile çırpılmış kremayı en üzerine sıvayın.
Pastayı çileklerle süsleyebilirsiniz.
Klasik Krep Hamuru:
24 adet krep için (küçük boy tava)
Hazırlama Süresi:10 dk.
Pişirme Süresi: Her krep için 3-4
dk.
Malzeme:
250 gr. Un (2.5 çay fincanı),
3 yumurta, 1\2 l.
Süt (2 su bardağı),
1\2 çay kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Unu derin bir kaseye boşaltın,
yumurtaları tek tek kırıp karıştırın; yağı, tuzu ekleyin; sütle yavaş yavaş
sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gereklidir. Tatlı olarak
hazırlayacaksanız bu hamura bir çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom ya
da likör katabilirsiniz. Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da
mikserle pütürsüz olacak şekilde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce
hamurunuzu buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Kreplerinizi mümkünse
teflon tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kızdırdıktan sonra bir
kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde
tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak
kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder