6 Kasım 2016 Pazar

KEÇİ PEYNİRLİ VE TEMPURA KABAK ÇİÇEKLİ SALATA


Malzemeler:
2 kabak çiçeği
15 gr. keçi  peyniri
5 yeşil kereviz sapı
3-5 dilim rubarb
5 fesleğen yaprağı
3 dilim kurutulmuş domates
Tempura Harç İçin:
40 gr mısır unu
40 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
25 ml yağ
175 ml maden suyu
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kereviz saplarını yıkayıp temizledikten sonra boydan kesin ve buzlu suda bekletin. Keçi peyniriyle doldurduğunuz kabak çiçeklerini tempura harcına batırıp kızgın yağda kızartın. Sudan çıkardığınız kereviz saplarını süzdükten sonra tabağın ortasına yerleştirin ve kızarmış çiçekleri üzerine koyun. Salatanızı diğer malzemelerle süsleyip arzu ettiğiniz bir sosla servis yapın.
Tempura Harç: Mısır ununu, un ve kabartma tozunu karıştırın. Yağ kıvamında, kaygan ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar içine yağ ve su ekleyin. Tuz ve biber katın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder