ELMA
İnsan
vücudunun çok miktarda pektine ihtiyacı vardır. Bu madde sayesinde, vücut
kendini uzun süre tok hissederken, sürekli olarak yiyecek tüketilmediği için
bağırsaklar da dinlenmiş oluyor. Şeftali ve kayısıda bulunan betakaroten ve
silisik asit, parlak saçlar ve tırnaklar yaratırken, selülit oluşumunu da
engelliyor.
2 bardak
için (150 ml)
Bir
bardak: 40 kcal.
2 şeftali
(230 gr.)
2 elma
(200 gr.)
2 kayısı
(90 gr.)
100 gr.
çekirdeksiz üzüm
5 taze
nane yaprağı
1 çay
kaşığı akçaağaç şurubu
şeftali ve
kayısıların çekirdeklerini çıkartın. Elmaları dörde bölün. Çekirdeklerin
yumuşak iç kısımlarını da ayıklayın. Sıktığınız meyvelerin suyunu ve nane
yapraklarını şurubun içine ekleyin.
YABAN MERSİNİ
Taze
sıkılmış olgun vişne ve sulu erik, vücuttan eksilmiş olan potasyumu yerine
koymak için birebir. Ayrıca metabolizmayı harekete geçirip, cilt
fonksiyonlarını düzenleyen çinko açısından da oldukça zengin.
2 bardak
için (150 ml)
Bir
bardak: 60 kcal.
50 gr.
vişne
180 gr.
erik
100 gr.
yaban mersini
Yarım
vanilya çubuğu
1 çay
kaşığı bal
Vişnelerin
ve eriklerin çekirdeklerini ayırın. Yaban mersinlerini yıkayın, meyvelerini
ayıklayın. Vanilya çubuğunu boydan kesin ve kazıdığınız vanilyayı balla
birlikte meyve suyunun içine karıştırın.
PORTAKAL
C vitamini
yeşilbiber ve kerevizle birlikte doğal yollardan alabilirsiniz. Bu bağışıklık
sisteminizin güçlenmesini ve sıkı bir doku oluşumunu sağlar. Yeşilbiberin
içinde bulunan ve uçucu bir yağ olan capsaicin, metabolizmayı harekete
geçiriyor.
2 bardak
için (150 ml)
Bir
bardak: 50 kcal
1 portakal
(100 gr)
80 gr.
kereviz yaprağı
1 küçük
yeşilbiber 50 gr.
tuz
Portakal
ve kerevizin kabuklarını soyun, biberin çekirdeklerini çıkartın. Tümünün suyunu
çıkardıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Daha sonra da tuz ve baharatla
tatlandırın.
DOMATES
A, E, C ve
B vitaminleri açısından zengin bir sebze. Bu vitaminlerle yapılan bir kür, yağ
metabolizmasını destekliyor. Yeşilbiberde bulunan alkaloit, aynı zamanda
midedeki hazım işlemini kolaylaştırmaya yarıyor. Rezene yapraklarındaki uçucu
yağlar, doğru kan dolaşımı için yardımcı oluyor.
2 bardak
için (150 ml)
Bir
Bardak: 40 kcal
4 domates
(250 gr.)
50 gr.
salatalık turşusu
30 gr.
rezene
1
yeşilbiber
Karabiber
Domatesleri
ortalarından bölün. Salatalık turşusu ve rezeneleri dilimleyin. Sebzelerin suyunu
çıkarttıktan sonra bu sosu iyice çırpın ve karabiberle tatlandırın.
BUĞDAY OTU
Özellikle
Amerika’da hayli revaçta... Suyu, küçük miktarlarda içiliyor. Gerekli tüm
vitaminin ve mineralleri vücuda sağladığı biliniyor. Klofilin arındırıcı,
antibakteriyel ve yaraları iyileştirici özellikleri de bulunuyor.
2 bardak
için (150 ml)
Bir bardak:
100 kcal
50 gr.
yeşil biber
50 gr.
elma
100 gr.
ıspanak
15 gr.
taze soğan
20 gr.
buğday otu
1 çay
kaşığı şevketotu yağı
1 çay
kaşığı acısso
Biberlerin
ve elmaların çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar halinde kestikten sonra,
ıspanak, soğan ve buğday otuyla birlikte suyunu çıkartın. Yağ ve acısso’yu
içine katın.
HAVUÇ
Bol
miktarda betakaroten içeriyor. Bu, vücut hücrelerinin genç kalmasını sağlarken,
cildi pürüzsüz kılıyor. Ahududu kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca
demir, magnezyum ve fosfor açısından da oldukça zengin. Bu maddeler de kaslar,
sinir ve beyin fonksiyonları için oldukça büyük önem taşıyor.
2 Bardak
için (150 ml)
Bir
bardak: 60 kcal.
5 havuç
60 gr.
ahududu
Bir miktar
rendelenmiş portakal kabuğu
1 yemek
kaşığı armut suyu
Havuçları
kestikten sonra küçük parçalara bölün. Ahududuları da ayıkladıktan sonra her
ikisinin de suyunu çıkartın. Armut suyunu da elde ettiğiniz karışıma ekleyin.
Portakal kabuklarıyla tatlandırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder