4 Kasım 2016 Cuma

taze sıkılmış sebze ve meyve suları


ELMA
İnsan vücudunun çok miktarda pektine ihtiyacı vardır. Bu madde sayesinde, vücut kendini uzun süre tok hissederken, sürekli olarak yiyecek tüketilmediği için bağırsaklar da dinlenmiş oluyor. Şeftali ve kayısıda bulunan betakaroten ve silisik asit, parlak saçlar ve tırnaklar yaratırken, selülit oluşumunu da engelliyor.
2 bardak için (150 ml)
Bir bardak: 40 kcal.
2 şeftali (230 gr.)
2 elma (200 gr.)
2 kayısı (90 gr.)
100 gr. çekirdeksiz üzüm
5 taze nane yaprağı
1 çay kaşığı akçaağaç  şurubu
şeftali ve kayısıların çekirdeklerini çıkartın. Elmaları dörde bölün. Çekirdeklerin yumuşak iç kısımlarını da ayıklayın. Sıktığınız meyvelerin suyunu ve nane yapraklarını şurubun içine ekleyin.

YABAN MERSİNİ
Taze sıkılmış olgun vişne ve sulu erik, vücuttan eksilmiş olan potasyumu yerine koymak için birebir. Ayrıca metabolizmayı harekete geçirip, cilt fonksiyonlarını düzenleyen çinko açısından da oldukça zengin.
2 bardak için (150 ml)
Bir bardak: 60 kcal.
50 gr. vişne
180 gr. erik
100 gr. yaban mersini
Yarım vanilya çubuğu
1 çay kaşığı bal
Vişnelerin ve eriklerin çekirdeklerini ayırın. Yaban mersinlerini yıkayın, meyvelerini ayıklayın. Vanilya çubuğunu boydan kesin ve kazıdığınız vanilyayı balla birlikte meyve suyunun içine karıştırın.

PORTAKAL
C vitamini yeşilbiber ve kerevizle birlikte doğal yollardan alabilirsiniz. Bu bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve sıkı bir doku oluşumunu sağlar. Yeşilbiberin içinde bulunan ve uçucu bir yağ olan capsaicin, metabolizmayı harekete geçiriyor.
2 bardak için (150 ml)
Bir bardak: 50 kcal
1 portakal (100 gr)
80 gr. kereviz yaprağı
1 küçük yeşilbiber 50 gr.
tuz
Portakal ve kerevizin kabuklarını soyun, biberin çekirdeklerini çıkartın. Tümünün suyunu çıkardıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Daha sonra da tuz ve baharatla tatlandırın.

DOMATES
A, E, C ve B vitaminleri açısından zengin bir sebze. Bu vitaminlerle yapılan bir kür, yağ metabolizmasını destekliyor. Yeşilbiberde bulunan alkaloit, aynı zamanda midedeki hazım işlemini kolaylaştırmaya yarıyor. Rezene yapraklarındaki uçucu yağlar, doğru kan dolaşımı için yardımcı oluyor.
2 bardak için (150 ml)
Bir Bardak: 40 kcal
4 domates (250 gr.)
50 gr. salatalık turşusu
30 gr. rezene
1 yeşilbiber
Karabiber
Domatesleri ortalarından bölün. Salatalık turşusu ve rezeneleri dilimleyin. Sebzelerin suyunu çıkarttıktan sonra bu sosu iyice çırpın ve karabiberle tatlandırın.

BUĞDAY OTU
Özellikle Amerika’da hayli revaçta... Suyu, küçük miktarlarda içiliyor. Gerekli tüm vitaminin ve mineralleri vücuda sağladığı biliniyor. Klofilin arındırıcı, antibakteriyel ve yaraları iyileştirici özellikleri de bulunuyor.
2 bardak için (150 ml)
Bir bardak: 100 kcal
50 gr. yeşil biber
50 gr. elma
100 gr. ıspanak
15 gr. taze soğan
20 gr. buğday otu
1 çay kaşığı şevketotu yağı
1 çay kaşığı acısso
Biberlerin ve elmaların çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar halinde kestikten sonra, ıspanak, soğan ve buğday otuyla birlikte suyunu çıkartın. Yağ ve acısso’yu içine katın.
HAVUÇ
Bol miktarda betakaroten içeriyor. Bu, vücut hücrelerinin genç kalmasını sağlarken, cildi pürüzsüz kılıyor. Ahududu kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca demir, magnezyum ve fosfor açısından da oldukça zengin. Bu maddeler de kaslar, sinir ve beyin fonksiyonları için oldukça büyük önem taşıyor.
2 Bardak için (150 ml)
Bir bardak: 60 kcal.
5 havuç
60 gr. ahududu
Bir miktar rendelenmiş portakal kabuğu
1 yemek kaşığı armut suyu
Havuçları kestikten sonra küçük parçalara bölün. Ahududuları da ayıkladıktan sonra her ikisinin de suyunu çıkartın. Armut suyunu da elde ettiğiniz karışıma ekleyin. Portakal kabuklarıyla tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder