1 Aralık 2016 Perşembe

parfüm


Gucci: Envy
Etkileyici bir görünümü var, iyi ki biraz daha uzun değil! Flakonu yüksek ve ağır camdan bir sütun gibi;  sütun başı ise flakonun kapağını oluşturan çelik bir küp şeklinde... Işıltılı bestede sümbüller ve mügeler sereserpe açıyorlar; kadınsı ve güçlü bir parfüm. Bu açıdan başarılı bir kadın kokusu!
Elizabeth Arden: 5 th. Avenue
Görünümüyle vizon mantoları, renkli camlı Limousin’leri, 18 karat elmasları ve gökdelenlerin 48. Katındaki lüks daieleri düşündürüyor. Buzlu kristalden flakonuyla naif bir Amerikan izlenimi bırakıyor insanda.  Düz çizgilerin hâkim olduğu flakonun dore madeni kapağı da mücevher havasında... Neresinden bakarsanız bakın enine ve diklemesine düz çizgiler hâkim dış görünümüne. İçindeki koku daha yumuşak. Ihlamur çiçekleriyle aşılışını yapıyor; güller ve menekşelerle ısınıyor; misk ve iris notalarında finale ulaşıyor. Klasik olmaya aday bir Amerikan bestesi.
Calvin Klein: cK be
Aynı çizgiyi sürdürüyor ve bildiği yolda ilerliyor! Ama farklı bir şekilde cK be, harika bir ad, zira İngilizce’de “be” olmak anlamına geliyor. CK one ne kadar beyaz ise, cK be o denli siyah. Birincisi ne kadar iyotlu ise, yenisi o denli miskli ve meyveli notalarıyla yumuşak. cK devam edeceğe benziyor, bakalım yenisi nasıl girecek hayatımıza!
Kenzo: Jungle
Cam flakonun masif bir ağırlığı var. Kapağındaki dev yapraklar önünde duran filde adını simgeliyor. Kenzo bugüne kadar bizi çiçekli, tatlı notalara, gençliğe alıştırmıştı besteleriyle. Bu yeni beste ise bizi farklı bir yolculuğa çıkarıyor; Hint baharatları, ipek yumuşaklığında tatlı notalarla... Balta girmemiş ormanlar bu denli masum olabilir mi? Kakule ile buluşturulmuş mandalina, vanilya  ile ısınmış siğilotu ve  ylang ylang, kimyon, karanfil... Gerçek bir parfüm ve sizi sarıp sarmalıyor.
Giorgia Beverly Hills: Ocean Dream
Mavi, kadın bedeni gibi yuvarlak hatlı flakonu içinde sevimli, canayakın bir görünümü var.  İyot notalarını siz sevmeseniz de o farklılığı ile kendini sevdirmeyi biliyor. Hafif kokular arasında Amerikan tarzını simgeliyor. Kaliforniya portakal çiçekleri ve nilüferle dokunduğu için bir düş kadar gizemli; masum bir çekiciliği var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder