11 Aralık 2016 Pazar

patlıcanlı makarna


MALZEMELER
Patlıcan (2 adet),
Kalem makarna -panne (1 paket),
Kırmızı biber (1 adet),
Soğan (1 adet),
Maydanoz(1/2 demet),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Limon suyu (yarım adet),
Sarımsak (2 diş),
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
HAZIRLANIŞI
1 2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin. 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem ma­karna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşla­yın.3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın.
3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocak­tan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yar­dımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 41 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi te­mizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin.
4 Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediği­niz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun su­yunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun için­den süzün ve soğutmadan direk tavanın içine ak­tarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin.
Hazırlama süresi:
10 dakika Pişirme ısı ve süresi:
20 dakika ocakta (orta ateşte)
6 kişilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder