18 Kasım 2021 Perşembe

Albert Einstein’ı Farklı Kılan Ve Neredeyse Her Şeyi Öğrenmek İçin Geliştirdiği 10 Yöntem

1) Hayal kurardı ve düşünürdü.

Bir kişinin boş kafalı ya da yüksek zekalı olduğunun kararını kim verebilir ki? Birçok kişi Einstein’ı unutkan ve genellikle kafası karışık biri olarak tanımlardı. Fakat Albert Einstein döneminin en yaratıcı beyinlerinden biriydi. Bunun sebebi düşünce biçimini kısıtlamaya karşı olmasıydı. Esas olanın geçmişe yönelik derin bir hafızanın değil, geleceğe yönelik yüksek bir hayal gücü olduğunu düşünüyordu.

 

2) En iyi ve zeki kişileri araştırırdı ve incelerdi.

Albert Einstein ün kazandıktan sonra derin bir araştırmaya koyulmuştur. Max Planck gibi onun alanında dahi isimleri derinlemesine araştırmaya başlamıştır. Birçok isimle yüz yüze tanışma fırsatı bulamamıştır fakat bunun yerine onları çalışmalarını ve araştırmalarını incelemiştir.

3) Einstein birçok işi bir arada yapardı.

Einstein keman çalmayı çok iyi br şekilde öğrenmiştir. Müziğin matematiksel yapısına bayılmıştır. Albert Einstein hayatı boyunca müziği psikolojisini koruyan bir kabuk gibi kullanmıştır. Einstein, insanın sadece iyi olduğu konuda değil, diğer her konuda kendini geliştirmesi gerektiğini düşünmekteydi.

4) Merakına güven duymuştur.

Einstein onu elde ettiği başarılara ulaştıran en büyük gücün “merak” olduğunu söyler. Ona göre meraklı bir insanın elinden gelmeyecek hiçbir iş yoktur. Çünkü merakın sonunda araştırmaya, araştırmanın da öğrenmeye ve bilgiye giden yolu açtığını söyler. Kendi hayatının her noktasında uyguladığı bu prensip onu büyük başarılara taşımıştır.

6) Albert Einstein radikal sorular sormayı desteklemiştir.

Bir çin atasözü der ki: ‘Soru soran kişi sadece ilk beş dakika aptaldır; ömür boyu soru sormayan ise bir ömür boyu aptaldır.’ Doğru bilgilere ulaşmak için varsayımları keşfetmeye çalışmak gerekmektedir ve birçok doğru kabul edilen bilgiyi baştan sorgulamak gerekmektedir.

7) Einstein kendi müfredatını belirlemiştir

Albert Einstein dersler de not tutmak yerine kendi seçtiği fizik ve matematik kitapları okumuştur. Einstein derslerinden geçebilmek için yerine arkadaşlarının onun için not tutmalarını rica etmiştir.

8) Öğrenmek için kadere güvenmiştir.

Einstein’in kader anlayışı çok farklıydı. Ona göre kader bir araştırma ve disiplin sonucunda gözle görülebilen obje veya fenomenlerden çıkarılan bilgilerdir. Onun için yaratıcının kuralları doğayla uyumlu olan tüm kurallardı ve kadere inanırdı.

9) Albert Einstein hayattaki önemsiz şeyler için kafasını yormamıştır.

Einstein şuanda hayatta olsaydı acaba Facebook veya Twitter’da ne kadar vakit geçirirdi? Einstein sürekli olarak fiziksel dünyayı araştırıp ve anlamaya çalışmıştır. Düşünecek bir şeyiniz olmadığında ne düşünürsünüz? Einstein keşifleri bir rastlantı sonucu ortaya çıkmamıştır; onun keşiflerinin kaynağı disiplinidir.

10) Her zaman kendini eğiten bir kişi olmuştur.

Okul kişiye belirli konseptleri ve dili öğretmeye ağırlık verirken, Einstein sadece bununla kalmamış kendi girişimleri ile akademik çevrenin sınırlarını aşmıştır. Görüldüğü üzere Einstein neyi okuyup okumaması gerektiğine tamamen kendisi karar vermiştir. Başka insanların onun için karar vermesine izin vermemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder