Malzemeler
  1 adet büyük boy kuru soğan
  2 diş sarımsak
  4 yemek kaşığı zeytinyağı
  1 yemek kaşığı domates salçası
  1 adet orta boy kabak
  1 adet orta boy havuç
  1 adet orta boy patates
  3 dal kereviz sapı
  5 adet taze fasulye ya da bakla (isteğe göre)
  100 gram karnabahar
  1 dal pırasa
  4 dal taze fesleğen
  5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  1/2 su bardağı Meksika fasulyesi (isteğe göre önceden ıslatılmış kuru
  fasulye)
  1 su bardağı boncuk makarna
  1 çay kaşığı tuz
  1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber.
 Hazırlanışı
  Kuru soğan küçük parçalar halinde doğranır. Sarımsaklar ince ince kıyılır.
  Patatesler iri küpler halinde doğranır. Kabak ve havuç patateslerle aynı boy
  olacak şekilde kesilir. Bol suda yıkanılan kereviz sapları ve pırasayı
  incecik kıyılır. Karnabahar küçük parçalar halinde koparılır. Ayıklanan taze
  fasulye ya da baklalar iri parçalar halinde kesilir. Fesleğen yaprakları
  ayıklanır. Zeytinyağı derin bir tencerede kızdırılır. Küçük parçalar halinde
  doğradığınız kuru soğan, hafif bir renk alana kadar sotelenir. Sarımsaklar
  eklenip karıştırıldıktan sonra domates salçası eklenir. 5-7 dakika süreyle
  kavrulur. Pişme derecelerini göz önünde bulundurularak aralarda karıştırarak
  sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi,
  kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasa tencereye alınır.
  Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu
  ilave edilir ve çorba karışımı 15-20 dakika kadar pişirin. Tuz ve taze
  çekilmiş tane karabiber ile çeşnilendirilir. İncecik kıyılmış fesleğen
  yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika
  kadar pişirilir. Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli
  sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri rendesi ile sıcak
  olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder