Malzemeler
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
3 dal kereviz sapı
5 adet taze fasulye ya da bakla (isteğe göre)
100 gram karnabahar
1 dal pırasa
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 su bardağı Meksika fasulyesi (isteğe göre önceden ıslatılmış kuru
fasulye)
1 su bardağı boncuk makarna
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber.
Hazırlanışı
Kuru soğan küçük parçalar halinde doğranır. Sarımsaklar ince ince kıyılır.
Patatesler iri küpler halinde doğranır. Kabak ve havuç patateslerle aynı boy
olacak şekilde kesilir. Bol suda yıkanılan kereviz sapları ve pırasayı
incecik kıyılır. Karnabahar küçük parçalar halinde koparılır. Ayıklanan taze
fasulye ya da baklalar iri parçalar halinde kesilir. Fesleğen yaprakları
ayıklanır. Zeytinyağı derin bir tencerede kızdırılır. Küçük parçalar halinde
doğradığınız kuru soğan, hafif bir renk alana kadar sotelenir. Sarımsaklar
eklenip karıştırıldıktan sonra domates salçası eklenir. 5-7 dakika süreyle
kavrulur. Pişme derecelerini göz önünde bulundurularak aralarda karıştırarak
sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi,
kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasa tencereye alınır.
Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu
ilave edilir ve çorba karışımı 15-20 dakika kadar pişirin. Tuz ve taze
çekilmiş tane karabiber ile çeşnilendirilir. İncecik kıyılmış fesleğen
yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika
kadar pişirilir. Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli
sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri rendesi ile sıcak
olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder