1
kutu dardanel ton
1
orta boy kuru soğan
1
orta boy patates
1
orta boy havuç
Yarım
demet maydanoz
Yarım
limonun suyu
1
yumurta sarısı
2
çorba kaşığı un
1
diş sarımsak
4
su bardağı su
Tuz
Karabiber
Soğan,
havuç ve patatesi soyup çok küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp
üzerine suyunu ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
Maydanozu
incecik kıyın. Sarımsağı ezin. Küçük bir kabın içinde ezilmiş sarımsak,
limonsuyu ve unu akışkan kıvama gelene kadar çırpın.
Tenceredeki
sudan 1 kepçe kadar alıp karışıma ekleyin ve bu karışımı tencereye azar azar
akıtarak ve bir yandan da tencereyi karıştırarak ekleyin. Tuz, karabiber ve
kıyılmış maydanozu ilave edin.
Dardanel
ton’un yağının yarısını süzün. Kalan yağı ile birlikte küçük parçalara bölüp
çorbaya ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Limon
dilimleri, soğan ve yeşilliklerle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder