2 Ağustos 2015 Pazar

krep


Krep Hamurunun Hazırlanışı (20 krep için):
8 yumurta
500 gr un
1 litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Teflon tavayı yağlamak için bir miktar margarin.
Soğuk süte yumurtalar kırılır. Mikserle çırpılır. Elenmiş un yavaş yavaş ilave edilir. Pütürsüz hale gelinceye  kadar karıştırılır. Tuz ve şeker eklenir. Böylece krep hamuru elde edilmiş olur. 20 cm çapındaki tava yağlanır. Bir kepçe kadar krep hamuru dökülür. Çok kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirildikten sonra, çevrilerek diğer yüzü pişirilir.

Creperie’den Crepe Meyve Püre (1 kişilik)
İsteğe göre 1 elma veya 1 şeftali veya 3 kayısı
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker.
Meyvelerinizi soyun. Ortalarını ve çekirdeklerini çıkartıp, haşlayın. Püre haline getirin.  Suyu ve şekeri kaynatıp şurup yapın. Bu şuruba hazırlamış olduğunuz meyve püresini karıştırın. Elde edilen karışımı krep hamuruna sarıp; krebi dört tarafından katlayın. Ters çevirerek krebin üzerine pudra şekeri serpin.

Creepe Speciale (1 kişilik)
1 küçük muz
3 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı kaymak
2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi.
Muz soyulur. Yuvarlak olarak kesilir. Bal, kaymak ve ceviz içi karıştırılarak, muzlara eklenir. Karışım sıcak krebin içine konur. Krep katlandıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Creepe Grand Marnier (1 kişilik)
1 büyük boy portakal
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
Rendelenmiş portakal kabukları tereyağı, şeker ve yumurta sarısı ile karıştırılarak pişirilir. Vanilya tozu eklenerek marmelat kıvamına getirilir. Önceden hazırlanmış krep hamuruna marmelat sürülür. Krep katlanarak, ters çevrilir. Üzerine Fransızlar’ın ünlü portakal likörü Grand Malrnier gezdirilir. Pudra şekeri serpilerek servise hazır hale getirilir.

Cafe Creme’den Çikolatalı krep (1 kişilik)
30 gram çikolata (veya hazır çikolata sosu)
2 tatlı kaşığı krokan
2 tatlı kaşığı Nutella
Çikolata kısık ateşte bir kapta eritilir.  Hazır sıcak krepin içine, Nutella ile karıştırılarak sürülür. Krokan eklenir. Krep dörde katlandıktan sonra üzerine biraz çikolatalı sos gezdirilir. Pudra şekeri serpilerek servise hazırlanır.
Çikolatanın içine isteğe göre muz da koyabilirsiniz. Tuzlu kreplerin yanına domates suyu; tatlı kreplerin yanına ise nescafe içilmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder