Krep Hamurunun
Hazırlanışı (20 krep için):
8
yumurta
500
gr un
1
litre süt
1
çay kaşığı tuz
1
çay kaşığı şeker
Teflon
tavayı yağlamak için bir miktar margarin.
Soğuk
süte yumurtalar kırılır. Mikserle çırpılır. Elenmiş un yavaş yavaş ilave
edilir. Pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Tuz ve şeker eklenir.
Böylece krep hamuru elde edilmiş olur. 20 cm çapındaki tava yağlanır. Bir kepçe
kadar krep hamuru dökülür. Çok kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirildikten
sonra, çevrilerek diğer yüzü pişirilir.
Creperie’den Crepe
Meyve Püre (1 kişilik)
İsteğe
göre 1 elma veya 1 şeftali veya 3 kayısı
2
su bardağı su
2
çorba kaşığı toz şeker.
Meyvelerinizi
soyun. Ortalarını ve çekirdeklerini çıkartıp, haşlayın. Püre haline
getirin. Suyu ve şekeri kaynatıp şurup yapın. Bu şuruba hazırlamış
olduğunuz meyve püresini karıştırın. Elde edilen karışımı krep hamuruna sarıp;
krebi dört tarafından katlayın. Ters çevirerek krebin üzerine pudra şekeri
serpin.
Creepe Speciale (1
kişilik)
1
küçük muz
3
tatlı kaşığı bal
2
tatlı kaşığı kaymak
2
tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi.
Muz
soyulur. Yuvarlak olarak kesilir. Bal, kaymak ve ceviz içi karıştırılarak,
muzlara eklenir. Karışım sıcak krebin içine konur. Krep katlandıktan sonra
üzerine pudra şekeri serpilir.
Creepe Grand Marnier
(1 kişilik)
1
büyük boy portakal
1
yumurta sarısı
2
çorba kaşığı şeker
1
tatlı kaşığı tereyağ
1
tatlı kaşığı vanilya tozu
Rendelenmiş
portakal kabukları tereyağı, şeker ve yumurta sarısı ile karıştırılarak
pişirilir. Vanilya tozu eklenerek marmelat kıvamına getirilir. Önceden
hazırlanmış krep hamuruna marmelat sürülür. Krep katlanarak, ters çevrilir.
Üzerine Fransızlar’ın ünlü portakal likörü Grand Malrnier gezdirilir. Pudra
şekeri serpilerek servise hazır hale getirilir.
Cafe Creme’den
Çikolatalı krep (1 kişilik)
30
gram çikolata (veya hazır çikolata sosu)
2
tatlı kaşığı krokan
2
tatlı kaşığı Nutella
Çikolata
kısık ateşte bir kapta eritilir. Hazır sıcak krepin içine, Nutella ile
karıştırılarak sürülür. Krokan eklenir. Krep dörde katlandıktan sonra üzerine
biraz çikolatalı sos gezdirilir. Pudra şekeri serpilerek servise hazırlanır.
Çikolatanın
içine isteğe göre muz da koyabilirsiniz. Tuzlu kreplerin yanına domates suyu;
tatlı kreplerin yanına ise nescafe içilmesi tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder