16 Ağustos 2015 Pazar

güçlü kadınların başarı sırları


Kadınların erkeklerin gölgesinde kaldığı yüzyıllardan birinde yaşamıyoruz artık. Biz kadınlar olarak en az erkekler kadar insiyatif sahibi, güçlü ve hırslıyız. Çalışıyoruz, ayaklarımızın üstünde duruyoruz, kimseden emir almıyoruz ve tüm bunları yaparken de kadın kimliğimizden asla taviz vermiyoruz. Yani erkeklerden farklı olarak zarif ve yumuşak taraflarımızla; manikürlü tırnaklarımız, fönlü saçlarımızla gücün yepyeni halini temsil ediyoruz. Ama bazı başka kadınlar var ki onlar diğerlerinin arasından güçleri ve başarılarıyla fark yaratacak kadar sivriliyorlar.
J.K.Rowling – Başarısızlıktan Korkmayın
Harry Potter serisinin başarılı yazarı J.K.Rowling başarısızlıktan korkmamak gerektiğini, bu sayede ne kadar güçlü olduğunuzu fark edeceğinizi söylüyor. Yaşanan çeşitli acılar ve şanssızlıkları bir sınav olarak değerlendiren Rowling, bu gibi olumsuz koşullar sonucunda kazanılan deneyimin ise gerçek bir hazine olduğu fikrinde.
Michelle Obama – Korkularınızı Yok Edin
Amerika başkanı Barack Obama’nın eşi ve Harvard mezunu başarılı bir avukat olan Michelle Obama, korkuların sınırlayıcı olduğunu, başarı için çevrenizi kuşatan her türlü korkudan, geçmiş başarısızlıkraın hayaletlerinden uzaklaşmanız gerektiğini düşünüyor.
Arianna Huffington – Başkaları Ne Der Diye Düşünmeyin
The Huffington Post Medya Grubu başkanı olan Arianna Huffington, toplumun başarı tanımını kabul etmememizi öneriyor. Toplumsal dayatmalara göre yaşamanız, “diğer insanlar ne der?” diye düşünmeniz sizi sadece daha mutsuz yapar ve bu da beraberinde uykusuzluk ve sağlık sorunları getirir diye ekliyor.
Anna Wintour – Yetenek Önemlidir
Amerika Vogue’un efsane genel yayın yönetmeni Anna Wintour için bir işte başarılı olmanın en önemli sırrı yetenek. Dolayısıyla siz de kendinizi objektif analiz edin; yeteneğinizin olmadığını düşündüğünüz bir konuda çabalamak yerine, becerilerinez daha uygun bir alan seçin.
Oprah Winfrey – Kalbinizle Düşünün
Ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’e göre karar alırken hislerinize başvurmak önemli, hatta Winfrey hisleri insana yol gösteren bir çeşit GPS sistemi olarak tanımlıyor. Ayrıca Winfrey için egodan uzaklaşmak ve cesaret de başarının diğer sırları…
Ursula Burns – Vermeyi Öğrenin
Xerox CEO’su Ursula Burns vermenin önemine dikkat çekiyor. “Aldığınızdan daha fazlasını verin” diyen Burns için iyilik yapmak başarıya ulaşmak konusunda gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder