Tropikal
bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca
beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da
kullanılmaktadır. Hindistan cevizi en çok tropikal bölgelerde, kumlu
topraklarda ve uzunlamasına ağaçlarda yetişir. Dünyada en çok Sri Lanka,
Tayland, Malezya ve Fildişi Sahillerinde yetiştiriliyor.
Hindistan
Cevizi faydaları
Hindistan
Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda
fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Yüksek oranda protein içeriğine
sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir
besindir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir. Tek bir Hindistan
cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli
bir oranda karşılar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder