29 Ekim 2015 Perşembe

Hindistan Cevizi


Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır. Hindistan cevizi en çok tropikal bölgelerde, kumlu topraklarda ve uzunlamasına ağaçlarda yetişir. Dünyada en çok Sri Lanka, Tayland, Malezya ve Fildişi Sahillerinde yetiştiriliyor.
Hindistan Cevizi faydaları
Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Yüksek oranda protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir besindir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir. Tek bir Hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder