3 Ekim 2015 Cumartesi

pole dance


Pilates, Tango, Aerobik, Salsa, Yoga… Hepsini bir kenara bırakın; özellikle büyük şehirlerde yeni bir trend var: Formda kalmanın eğlenceli hali de diyebileceğimiz Pole Dance yani Direk Dansı.
Hollywood filmlerinden kafamıza kazınan striptiz sahnelerinin vazgeçilmezi direk dansı nasıl oldu da ülkemizde hem de her kesimden kadın arasında popüler oldu? Cevabı basit; tangonun çekiciliği, Latin danslarının kıvraklığı, pilatesin kas yapma ve vücudu güzelleştirme etkileri bir araya geldi çünkü. Bu da kadınlar için vazgeçilmez bir kombinasyon. Hem dans, hem spor; müzikle iç içe olduğu için yaparken sıkılmıyorsunuz, kendinizi son derece feminen hissediyorsunuz, üstelik fit kalıyorsunuz, sıkılaşıyorsunuz. İşte bu gerçekler kadınları direk dansı stüdyolarında buluşturuyor.
1000 yıllık dans
Direk dansı ülkemizde yeni popüler olsa da, direklerle dans etmenin kökeni çok eskilere; Çin ve Hindistan’a dayanıyor. 12.Yüzyılda bu ülkelerde direk dansı bir çeşit güç gösterisiymiş. Aynı yüzyılda Afrika’da da bereket dansı olarak yapılan direk dansı 17.yüzyılda Viktorya döneminde masumiyetin simgesi olmuş, Striptiz için kullanılmaya başlanması ve kafamızda “seksi dans” algısı yaratması ise 20.yüzyılın sonlarına doğru olmuş.
Neden direk dansı?
Kadınlar olarak kendimizi güzel hissetmeye ihtiyacımız var; bu dans kişiye kendisini güzel ve çekici hissettirmenin en keyifli yolu. Hareketle salgılanan mutluluk hormonu enerjinizi yükseltecek, vücudunuzda gördüğünüz olumlu değişiklikler özgüveninizi tazeleyecek. Ayrıca girdiğiniz herhangi bir ortamda direk dansıyla ilgilendiğinizi söylemek bile yeteri kadar seksi!
Daha fit bir görünüm hepimizin hayali. Yemeğe tuz serperken üst kollarınıza bakın, sarkmaya ve sallanmaya başladıysa belki de direk dansına başlamalısınız. Her hafta düzenli olarak derslere devam ederseniz birkaç ayın sonunda istediğiniz gibi kaslı ve sıkı kollarınız olacaktır.
Daha dik bir duruş istiyorsanız doğru yerdesiniz, sırt kaslarınız güçlenecek, esnek bir vücuda kavuşacaksınız.
Ciddi bir fiziksel efor sarf etmek elbette beraberinde kilo vermeyi de getirecek. Ama sadece kilo vermek niyetindeyseniz direk dansına başlamayın. Eğlenmek bu dansın temel amacı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder