Ton
balığında bulunan Omega 3 yağı atardamarların sağlığını koruyarak kalp
hastalığını ve felç riskini önlemektedir. Omega 3 atardamarı tıkayabilecek
herhangi bir kan pıhtısının oluşmasını önler ve tansiyonu düşürür. Düzenli
olarak balık yenildiğinde kalp krizi riski ve felç vakaları daha az
görülmektedir. Omega 3 bakımından en zengin balıklar ton grubu, ringa, uskumru,
alabalık ve kefaldir. Balıkta Omega 3 yağı olmasına karşın balıklar daha az
yağlıdır. Bu nedenle kilonuzu sağlıklı bir biçimde koruyabilmek için bol bol
balık yiyebilirsiniz. Şeker hastaları kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok
etkilendikleri için balık yemek onlar için daha sağlıklıdır. Ayrıca balık
yağında bulunan D vitamini de kalsiyum ve fosforun vücut tarafından emilimini
artırdığı için faydası daha fazladır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için
haftada en az 2 kez balık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder