23 Ekim 2015 Cuma

Ton balığının faydaları nelerdir


Ton balığında bulunan Omega 3 yağı atardamarların sağlığını koruyarak kalp hastalığını ve felç riskini önlemektedir. Omega 3 atardamarı tıkayabilecek herhangi bir kan pıhtısının oluşmasını önler ve tansiyonu düşürür. Düzenli olarak balık yenildiğinde kalp krizi riski ve felç vakaları daha az görülmektedir. Omega 3 bakımından en zengin balıklar ton grubu, ringa, uskumru, alabalık ve kefaldir. Balıkta Omega 3 yağı olmasına karşın balıklar daha az yağlıdır. Bu nedenle kilonuzu sağlıklı bir biçimde koruyabilmek için bol bol balık yiyebilirsiniz. Şeker hastaları kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için balık yemek onlar için daha sağlıklıdır. Ayrıca balık yağında bulunan D vitamini de kalsiyum ve fosforun vücut tarafından emilimini artırdığı için faydası daha fazladır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için haftada en az 2 kez balık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder