2 kutu
dardanel ton
400 gr
spaghetti
100 ml
ayçiçeği ve zeytinyağı karışımı
2 diş
sarımsak
1 kutu
doğranmış domates
Maydanoz
yaprakları
50 ml
beyaz şarap
Parmesan
peyniri
Tuz
Biber
Sarımsakları
kızgın ya karışımının içinde rengi değişene kadar kavurun ve bir kaşık
yardımıyla kavrulduktan sonra yağdan çıkarın.
Spaghetti’yi
dirice haşlayın.
Doğranmış
domatesleri aynı yağa ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar kaynatın.
Şarabı,
süzülmüş dardanel ton parçalarını, fesleğen yapraklarını da kaynayan karışıma
ekleyin, tuz ve biberle tatlandırın. Kısa bir süre daha pişirdikten sonra
ateşten alın.
Hazırladığınız
sosu haşlanmış spaghettinin üzerine dökün.
Parmesan peyniri ve maydanoz yapraklarıyla
süsleyerek servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder