23 Haziran 2016 Perşembe

dardanel tonlu domatesli spaghetti


2 kutu dardanel ton
400 gr spaghetti
100 ml ayçiçeği ve zeytinyağı karışımı
2 diş sarımsak
1 kutu doğranmış domates
Maydanoz yaprakları
50 ml beyaz şarap
Parmesan peyniri
Tuz
Biber
Sarımsakları kızgın ya karışımının içinde rengi değişene kadar kavurun ve bir kaşık yardımıyla kavrulduktan sonra yağdan çıkarın.
Spaghetti’yi dirice haşlayın.
Doğranmış domatesleri aynı yağa ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar kaynatın.
Şarabı, süzülmüş dardanel ton parçalarını, fesleğen yapraklarını da kaynayan karışıma ekleyin, tuz ve biberle tatlandırın. Kısa bir süre daha pişirdikten sonra ateşten alın.
Hazırladığınız sosu haşlanmış spaghettinin üzerine dökün.
Parmesan peyniri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder