4 Kişilik Porsiyonu 535 kalori
Malzemeler:
125 gr. yıkanmış yeşil
mercimek
25 gr. tereyağı
1 adet kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş yabani havuç
2 kereviz sapı, dilimlenmiş
2 adet kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış havuç
2 adet pırasa doğranmış
125 gr. yıkanmış ve kabaca doğranmış
mantar
4 çorba kaşağı beyaz şarap
5 çorba kaşığı soya
sosu
150 ml sebze suyu
2 çorba kaşığı domates
püresi
taze çekilmiş karabiber
Sosu için:
675 gr. kabuğu soyulmuş ve iri parçalar halinde doğranmış patates
25 gr. tereyağı
125 gr. rendelenmiş cheddar peyniri.
Yapılışı:
Mercimekleri kaynar suda 40 dakika haşlayın. Bu arada başak bir tavada
tereyağını eritin. Havuçları ve kerevizi ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin.
Pırasa ve mantarları da ekleyip 5 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin ve
soya sosuyla, sherryi, domates püresi, sebze suyu ve karabiberi ekleyin.
Mercimekler yumuşayıncaya suyunu süzüp tereyağı ve taze çekilmiş karabiberle
iyice ezin, en son rendelenmiş peyniri ekleyin. Sebzeli karışımı 4 eşit
miktarda ayırın. Marketlerden alacağınız folyo kaplara ayırdığınız sebzeli
malzemeyi yerleştirin. Üzerlerine patatesli sosu dökerek 200 derece ısıtılmış
fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.
Dondurmak İçin:
Hazırladığınız sebzeli payı kaplara yerleştirdikten sonra sosunu da döküp,
en geç 4 ay içinde tüketilmek üzere deep-freez’de saklayabilirsiniz. Servis
yapmak için bir gece önceden derin donduruculardan çıkarıp, buzdolabına alın.
Çözüldükten sonra üzeri kızarana kadar fırında 25-30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder