Malzemeler:
240 gr. Tereyağı
135 gr. Esmer şeker
135 gr. Toz şeker
1 Yumurta
135 gr. Un
1 çorba kaşığı kabartma tozu, bir
tutam tuz.
1 çay kaşığı vanilya özü
120 gr. Ufalanmış bitter çikolata,
120 gr. Ufalanmış sütlü çikolata,
135 gr. Yulaf ezmesi
80 gr. Hindistan cevizi
50 gr. Ceviz.
Yapılışı: Yumuşamış tereyağını esmer ve toz
şekerle mikserle çırpın. Sonra yumurta ve vanilya özünü de ilave ederek
karışımı yeniden mikserle karıştırın. Sonra un, kabartma tozu, tuzu ekleyerek
kaşıkla iyice harmanlayın. En son ufaladığınız çikolataları, yulaf ezmesini,
hindistan cevizi ve küçük küçük kırdığınız cevizleri ekleyin. Tepsiye
yaydığınız yağlı kâğıdın üzerine 5 cm aralıklarla hazırladığınız karışımdan bir
çorba kaşığı dolusu dökün. Önceden ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder