15 Mart 2013 Cuma

Tehlikeli Kadınlar



 "Her zaman iyi olmak da bir günahtır" demek hiç de yanlış olmaz. Karşınızdaki insanı kırmamak uğruna söylenen yalanlar, başkalarına hayatın hep tozpembe olduğunu göstermeye çabalamaktır. Durum böyle olunca hayatını koca bir yalan üstüne kuran insanlar belki de mutluluktan uzak yaşarlar. Kimi zaman, dozu iyi ayarlamak şartıyla iyi bir kötü olmak da gerekiyor. Tehlikeli olmaya cesaretiniz var mı?
Tehlikeli Kadın İmajı: Hayatı sınır koymadan, dilediğince yaşayan ve tehlikeye gözü kapalı atılabilen kadınlar... Onlar söylentilerden, başkalarının kendileri için öngördüğü "kötü" tanımlamasından korkmadan hayatın tam kalbinde yaşarlar. Bu kadar cesur olmalarının en büyük nedeni içlerindeki vahşilikten korkmayıp onunla dostça yaşamayı öğrenmelerinden kaynaklanır. En önemli özellikleri içgüdülerinin söylediği gibi, ruhlarından kopup gelenle yaşamaktır. İçgüdüleri tehlikeyi, denenmemişi, başkalarının uzak durduklarının söylese bile... Ne zaman ne yapacakları hiç belli değildir. Bir bakarsınız barın ortasında tek başına dans ediyor, gök delinmişçesine yağan yağmurun altında şemsiyesiz damlaların yüzüne gelmesinin mutluluğunu yaşıyor. Kendinden korkmamak ve cesur olmak hangi noktaya kadar doğru? Sınır nereye kadar uzanmalı? Tehlike bir yaşam tarzı olmalı mı? Hiçbir şey sebepsiz değildir onlar için. Sadece yapmak istemeleri bile başlı başına bir neden. 
Hayat Yaşandığı Sürece Anlam Kazanır: Hayat felsefelerini; "Her ne olursa olsun hayatın yaşa" olarak belirleyen kadınlar, içlerindeki iyilik kadar kötülüğü de severler. Hayatta en önem verdiği aslında kendisinden başkası değildir. İstediğini gerçekleştirmek pahasına her şeyi yapabilir. Başkalarının duygularından önce kendi duyguları önemlidir. Ancak zamanla durularak, kişiliğindeki sivrilikleri yumuşatabilir. 
 Zamana Karşı Yarışan Kadınlar: Her zaman hayatın geçici olduğunu bildiklerinden; ne zaman ne isterlerse onu yaparlar. Bazen insanların zamanın geçtiğini bile bile aklından geçenleri yapamazlar, çünkü korkarlar. Devamlı birilerinin desteğine ihtiyaç duysalar da, diğer insanların düşünceleri onlar için çok önemlidir. Kimsenin onlar hakkında kötü konuşmasını istemezler. Bunun tam tersine tehlikeli olarak bildiğimiz kadınlar kimseyi kafalarına takmadan hayatlarını yaşarlar. "Keşke" lafını sözcüklerinden çıkardıklarından beri hayat daha bir yaşanmaya değer olmuştur onlar için. Bunun getirdiği huzur ve mutluluk da direkt olarak yüzlerine yansır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder