17 Ekim 2013 Perşembe

TAVUK CİĞER MOUSSE



4 Kişilik Malzeme
400 gr. tavuk ciğeri,
1,2 çorba kaşığı tereyağ,
Tuz, taze çekilmiş karabiber,
2 adet ufak kıyılmış arpacık soğanı,
1,2 çorba kaşığı brandy,
250 kg. krema
Hazırlanışı:
Tereyağı eritilip tavuk ciğerleri sote edilir, tuz ve karabiber ilave edilir. Kapağı kapalı olarak 4-5 dakika pişirilir. Kenara alınıp soğumaya bırakılır. Arpacık soğanları sote edilir ve soğumaya bırakılır. Tavuk ciğerleri arpacık soğanı ve brandy mixerde karıştırılır. Krema ilave edilir, tekrar karıştırılır. Gerekirse tuz, biber eklenir. Mousse kaba konarak dolapta birkaç saat bekletilir. Dondurma kaşığı veya normal bir kaşık ile tabağa alınır. Kızarmış ekmek, turşu ve mantar ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder