4 Kişilik Malzeme
6 orta boy soğan,
3,4 çorba kaşığı tereyağı,
1, 1,5 litre et suyu
250 ml. (bir bardak) sek şarap
1 defneyaprağı,
½ çay kaşığı kekik,
Taze çekilmiş karabiber, tuz,
4 dilim baget veya normal ekmek,
600 gr. rende peynir (gravyer veya taze
kaşar),
125 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Soğanlar soyulur, çok ince doğranır. Tereyağı
geniş bir tencerede eritilir, soğanlar eklenir. Pembeleşinceye kadar -yaklaşık
10 dakika- pişirilir. Et suyu, şarap, defneyaprağı, kekik, tuz ve karabiber
ilave edilir. Kaynadıktan sonra, 20-30 dakika kısık ateşte pişirilir. Önceden
ısıtılmış fırında ekmekler hafif kızartılır. Çorba fırına girebilecek dört kaba
eşit olarak konur, ekmek dilimleri üzerlerine yerleştirilir. İki peynir çeşidi
karıştırılarak üzerlerine serpilir. Peynir eriyip pembeleşene kadar fırında
tutulur -yaklaşık 5 dakika-.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder