10 Ekim 2013 Perşembe

fransız soğan çorbası



4 Kişilik Malzeme
6 orta boy soğan,
3,4 çorba kaşığı tereyağı,
1, 1,5 litre et suyu
250 ml. (bir bardak) sek şarap
1 defneyaprağı,
½ çay kaşığı kekik,
Taze çekilmiş karabiber, tuz,
4 dilim baget veya normal ekmek,
600 gr. rende peynir (gravyer veya taze kaşar),
125 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Soğanlar soyulur, çok ince doğranır. Tereyağı geniş bir tencerede eritilir, soğanlar eklenir. Pembeleşinceye kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirilir. Et suyu, şarap, defneyaprağı, kekik, tuz ve karabiber ilave edilir. Kaynadıktan sonra, 20-30 dakika kısık ateşte pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında ekmekler hafif kızartılır. Çorba fırına girebilecek dört kaba eşit olarak konur, ekmek dilimleri üzerlerine yerleştirilir. İki peynir çeşidi karıştırılarak üzerlerine serpilir. Peynir eriyip pembeleşene kadar fırında tutulur -yaklaşık 5 dakika-.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder