21 Ekim 2013 Pazartesi

Uzakdoğu Seromonisi...



Pirinç:
Pirinç, Japonya’da neredeyse kutsal sayılan bir besin kaynağı. Japon folkloründe “Inari” adıyla anılan pirinç tanrısına bugün bile tapanlar mevcut.
En bilinen pirinç yemekleri arasında tendon, gyu-don, sekihan, ochazuke ve tabii ki sushi vardır.
Tipik Bir Japon: Sushi
Sushi hazırlanırken önceden haşlanan pirinç, sirke ve şeker eklenerek küçük toplar halinde getirilir ve üzerlerine deniz mahsulleri konarak tahta ya da porselen yassı tabaklar üzerinde servis edilir.
Sebzeler:
Sebzeler her zaman biraz diri ve gevrek bırakılarak soya sosu ile birlikte küçük kâselerde servis edilir. Sebze garnitürlerinin tipik örnekleri arasında “ohitashi”, yani haşlanmış ıspanak, susam köküyle pişirilmiş yeşil fasulye, havuç ve kızarmış ya da haşlanmış olarak servis edilen patlıcan yer alır.
İçecekler:
Japonların yeşil çayı “ocha” genellikle sıcak olarak yemekten sonra servis edilir. Pirinçten elde edilen bir şarap olan “sake” ise, kışın sıcak, yazın soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder