12 Ocak 2014 Pazar

bitki yağları ve marifetleri



Anason: Canlılık veriyor.
Ardıç: Zihnin gereksiz bilgilerden arındırılmasına yardımcı olurken endişe, depresyon, hafıza kaybı ve duygusal tükenmişlik durumlarında işe yarıyor.
Asilbent: Rahatlatıcı, iyileştirici ve yatıştırıcı bir etkisi var.
Bergamot: Moral yükseltici ve sakinleştirici olan bu yağ, öfke ve hayal kırıklığını gideriyor. Endişeyle oluşmuş depresyonda iyi sonuç veriyor.
Citronella: Ruhu canlandıran bu yağ, depresyona iyi geliyor.
Defne: Hafif bir uyuşturucu olan defnenin yatıştırıcı etkisi bulunuyor.
Çördükotu: Gömülmüş duyguları odaklayarak duygusal acıyı azaltıyor.
Dereotu: Kişinin olaylara yenik düştüğü durumlarda kullanılıyor.
Fesleğen: Konsantre olma zorluğu çekenler için faydalı. Duygusal açıdan kırılgan olarak güç veriyor. Depresyon, endişe, histeri ve ruhsal yorgunluğa iyi geliyor.
Frankincense: Kendini güvende hissetmeme, kendini eleştirme, disiplin eksikliği, şüphecilik, takıntılı olma, yorgunluk ve cesaret eksikliğinde fayda sağlıyor.
Galbanum: Sürekli değişen modları olan insanları sakinleştiriyor.
Greyfurt: Kafa karışıklığı, kıskançlık ve hayal kırıklığında başvuruluyor.
Guiacwood: Meditasyonda kullanılıyor. Rahatlık ve ruhaniliğe teslim olma duygusu sağlıyor.
Gül: Bu aşk ve sevgi yağı, kalp yaralarını iyileştirmek gerektiğinde, sevgiyi yeniden kabul edebilmek için, insanın kendine olan sevgisi azaldığında besleyici olarak, afrodizyak olarak, anksiyete ve depresyonda, menopoz, regl ve doğum zamanlarındaki pek çok sorunda, kuru ve enflamasyonlu ciltlerde tonik ve nemlendirici olarak kullanılıyor.
Havuç tohumu: Zihni berraklaştırıyor.
Huş: Uyarıcı olan bu yağ dinçlik veriyor ve ruhu canlandırıyor.
Itır: Kadınlarda kendine güve ve saygı eksikliğinde, yaratıcılık tıkandığında, huzursuzluk ve aşırı aktivitede, cilt salgıları dengelemede, cinsel enerji gerektiğinde, enfeksiyonlar ve yangınlarda.
İmmortele: Şok, korku ve fobilerde faydalı oluyor.
Kafur: Ruhu dengeleyerek özellikle duygusal depresyonla birleşmiş gerilimi yatıştırıyor ve kayıtsızlıktan uzaklaştırıyor.
Kajuput: Zihinsel ve duygusal durgunluğa iyi geliyor. Zihni uyarıyor, düşüncelerden uzaklaştırıyor. Durağan duyguları uyandırıyor.
Karaman Kimyonu: Yeni enerji hissi vererek gerilim ve yorgunluktan uzaklaştırıyor.
Keklikotu: Psikosomatik rahatsızlıkların tedavisinde faydası oluyor.
Kırmızı biber: kişinin kendini keyifsiz hissettiği durumlarda faydalı.
Kimyon: Zihinsel işlemleri uyarıcı, güçlü bir düzenleyici olarak biliniyor.
Kişniş: Duyguları canlandırıyor ve ruhu tazeliyor. Hafızaya yardımcı oluyor.
Lavanta: Endişe, panik ve histeriyi yatıştırırken depresyon ve halsizlik durumlarında canlılık veriyor. Uykusuzluğa iyi geliyor.
Limon: Zihinsel berraklık, konsantrasyon, hafiflik ve canlılık gerektiğinde, karar vermekte zorlanınca, kendini bir başkasında kaybedince, karaciğer çok çalışıp toksinlerden yorulduğunda, safra ve böbrek taşlarını eritmede, selilütte.
Maydanoz: İdrar akışını arttırıyor. Aşırı yüklü zihinleri temizliyor.
Melekotu: Heyecan ve ruhsal stresi, akıl ve duygu dengesi hissi vererek teskin ediyor. Kaçırılan sorunlarla uğraşmaya motive ediyor.
Melisa: Duygusal blokların kişinin acı çekmesine neden olduğu durumlarda faydalı oluyor. Olumlu bakış açısı kazandırıyor.
Mercanköşk: Derin ruhsal travmalarda rahatlatıcı etkisi oluyor. Endişe, hiperaktivite, gerilim ve histeri durumlarında zihni yatıştırıyor ve uykusuzluğun tedavisinde yardımcı oluyor.
Nane: Etkileyici ve uyarıcı bu yağ, depresyon durumlarında enerji ve dinçlik veriyor. Kişinin heyecandan titrediği durumlarda işe yarıyor. Sinirsel güçsüzlüklere iyi geliyor. Kokusu şok ve histeriyi yatıştırıyor.
Okaliptüs: İyimserlik için, ifade edilmemiş duygular sıkılaştırılınca, çok baskı geldiğinde, akciğer ve üst solunum yolları sorunlarında işe yarıyor.
Papatya: Depresyon, korku, histeri ve gerilimi yatıştırıyor.
Rezene: Kendini ifade eksikliğinde, iletişim kurma sorunlarında, aşırı analiz ve aşırı düşünmede, sindirim sistemi sorunlarında, vücudun fazla su ve yağ tuttuğu durumlarda işe yarıyor.
Portakal: Enerjisi durgunlaşmış kişilerde yararı görülüyor. Kasvetli düşüncelerden ve can sıkıntısından arındırıyor.
Sardunya: Manik depresif eğiliminde, içe ya da dışa dönüklüğün aşırı uçlarını törpülüyor. Endişe ve depresyonu yatıştırıyor.
Sedir: Gerilimleri yatıştırıyor.
Selvi: Büyük ve ani değişikliklerde değişimin kabulüne destek oluyor.
Tarçın: Yorgunluk ve güçsüzlük durumlarında işe yarıyor.
Yasemin: Kendini uzak ve kopuk hisseden kişileri dünyanın daha gerçekçi bir görüntüsüne yaklaştırıyor. Afrodizyak olarak da kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder