Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
25 gr tereyağı,
450 gr yağsız kuşbaşı,
2 adet doğranmış büyük soğan,
3 diş ince kıyılmış sarımsak,
100 gr soyulmuş ve doğranmış havuç,
3 çorba kaşığı un,
675 gr küp küp doğranmış patates,
150 gr soyulmuş ve doğranmış turp,
Kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
ve dilimlenmiş yarım balkabağı.
200 gr brokoli,
3 adet çekirdekleri alınmış ve doğranmış
yeşilbiber,
400 gr doğranmış domates,
2 çorba kaşığı domates püresi,
1 çorba kaşığı çekilmiş kişniş,
1,5 litre sebze suyu,
Tuz ve karabiber.
Hazırlanışı:
Güveç ya da pyrex kapta yağı kızdırın.
Etleri kavurduktan sonra kaptan alın. Kızgın yağda soğan, sarımsak ve havuçları
kızartın. Karışıma unu ekledikten sonra kaşıkla iyice karıştırın. Diğer
malzemelere önceden kızarttığınız etleri de katın. Sebze suyunu da karışıma
ekledikten sonra 40 dakika kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra
tuz ve biberi eklemeyi unutmayın.
Sebze Suyunun Yapılışı:
Yemeklere eklenecek sebzeleri önce
kaynar tuzlu suda haşladıktan sonra süzerek daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder