Malzemeler:
4 adet yumurta
350 gr. toz şeker
375 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağ
12 gr. nescafe
100 gr. un
2,5 gr. kabartma tozu
2 gr. tuz
1 paket vanilya
375 gr. kırık çikolata
500 gr. ceviz
20 gr. kakao
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker makinede çırpılır. Erimiş çikolata ile yumuşak tereyağ
konup tekrar karıştırılır. Nescafe, un, kabartma tozu, tuz ve vanilya da
eklenerek karıştırmaya devam edilir. En son çikolata parçaları, ceviz ve kakao
ilave edilip bütün karışım yağlı kağıt üzerine döşenir. Hamur katılaştıktan
sonra bıçakla istenen boyda dilimlenerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında
10 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder