13 Ocak 2014 Pazartesi

pita ekmeği



7 adet ekmek için

Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru maya
½ fincan ılık su
1 çay kaşığı bal
¼ fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1.5 fincan kepekli un
3 fincan beyaz un

Hazırlanışı
Mayayı, yarım bardak ılık su ve balla çözülmeye bıkarın. Geniş bir kapta 1 fincan su, yağ, tuz, kepekli un ve 2 fincan beyaz unla karıştırıp mayayı bu karışımın üzerine ekleyin. Hamur haline gelince düz bir yüzeyde 15 dakika kadar yoğurun, bir saat kadar kabarmaya bırakın. Fırınınızı 250-280 dereceye kadar ısıtın. Hamuru tekrar yoğurup 7 eşit parçaya ayırın, top haline getirin. Yarım parmak kalınlığına gelinceye kadar merdaneyle inceltin. Önceden unladığınız tepsiye yerleştirip 30 dakika kadar bekletin. Fırında 10 dakika pişirin. Pişen ekmekleri alıp bir beze sarın, dilediğiniz zaman servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder