7 adet ekmek için
Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru maya
½ fincan ılık su
1 çay kaşığı bal
¼ fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1.5 fincan kepekli un
3 fincan beyaz un
Hazırlanışı
Mayayı, yarım bardak ılık su ve balla
çözülmeye bıkarın. Geniş bir kapta 1 fincan su, yağ, tuz, kepekli un ve 2
fincan beyaz unla karıştırıp mayayı bu karışımın üzerine ekleyin. Hamur haline
gelince düz bir yüzeyde 15 dakika kadar yoğurun, bir saat kadar kabarmaya
bırakın. Fırınınızı 250-280 dereceye kadar ısıtın. Hamuru tekrar yoğurup 7 eşit
parçaya ayırın, top haline getirin. Yarım parmak kalınlığına gelinceye kadar
merdaneyle inceltin. Önceden unladığınız tepsiye yerleştirip 30 dakika kadar
bekletin. Fırında 10 dakika pişirin. Pişen ekmekleri alıp bir beze sarın,
dilediğiniz zaman servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder