18 Nisan 2014 Cuma

her derdin bir taşı var



Bir taşı kullanmadan önce 24 saat süreyle hijyen denilen işlemi yapmak zorundayız, yani onu temizlemeli, arındırmalıyız. Bu da şu şekilde yapılıyor; aktardan alınan bir miktar deniz tuzu karıştırılan suyun içinde 24 saat bekletiyoruz. Temizlemenin daha ekonomik bir yolu da var; küçük bir saksı dolusu toprağı ara sıra havalandırmak şartıyla alıp yine bir gün süresince taşı içine gömüyoruz. Taşı bu yöntemlerden biriyle temizledikten sonra, istersek çantamızda taşıyoruz, istersek takı olarak sürekli takabiliyoruz.
KOÇ
Aquamarine: Sinirleri yatıştırır. Böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir. Vücudu temizler. Düşüncenin berraklaşmasına, yaratıcı gücün ortaya çıkmasına yardım eder.
Citrine (Sitrin): Böbrek, kolon, ciğer, safra, hazım organları ve kalp için faydalıdır. Tedavi edici enerjinin ortaya çıkmasını sağlar. Kendine güveni kuvvetlendirir. Kendine zarar verici eğilimleri yok eder.
BOĞA
Rose Quartz (Pembe Quartz): Dolaşım sistemi ve böbrekler üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Seksüel, duygusal dengesizliği düzeltir, kızgınlığı geçirir. Kızgınlık, nefret, suçluluk, kıskançlık ve korku duygularının ortadan kalkmasında kişiye yardımcı olur.
İKİZLER
Agat: Beden ve zihni kuvvetlendiren, güçlü bir iyileştirici. Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcı rol oynar.
Yeşil Obsidyen: Karın ve bağırsakları etkileyerek iyileştirir. Zihin ve duyguyu birleştirir. Maskülen enerji verir. Negatif unsurları ortadan kaldırır. Kaygıyı azaltır. Bilinçaltındaki blokajları temizler. Akıl ve sevgi ile bağlarımızdan kopmayı simgeler.
YENGEÇ
Opal: Görme duyusunu kuvvetlendirir. Duygusal dengeleyici özelliğe sahiptir. Sezgi artırıcı etkisi  vardır,  üstbene erişmek için kullanılır. Ateş Opal, süt opal gibi türleri vardır.
ASLAN
Pyrite (Pirit): Hazımsızlığa ve kan dolaşımına iyi gelir. Beyin fonksiyonlarını artırır. Dünyaya pembe gözlüklerle bakılmasını sağlar. İrade gücünü arttırır. Diğer insanlarla armoni halinde çalışmanın gerçekleşmesini sağlar.
Jasper: Karaciğer, dalak, mesaneyi kuvvetlendirir. Toprak elementlerini temsil eder. Çok kuvvetli  bir tedavi edicidir.
BAŞAK
Amazonite (Amazonit): Sinir sistemini rahatlatıcı bir özelliği vardır, kalp ve bedeni kuvvetlendirir. Yaratıcılığı ortaya  çıkartır.
Granat: Bedeni kuvvetlendirir, temizler, canlandırır. Bilhassa kan damarları için çok faydalıdır. Hayal gücünü harekete geçirir.  Sevgi ve şefkati sembolize eder. 
TERAZİ
Krizoprase (Krizopraz): Nörotik durumları dengeler. Seksüel bozukluk ve depresif durumları rahatlatıcı özelliği vardır. Kişini problemlerini rahatça görmesine yardımcı olur. Kişisel yeteneklerini ortaya çıkmasını sağlar.
Tourmaline (Turmalin): Endoktrin  sisteminin dengelenmesine yardımcı olur,  uyku  verir. Beden, zihin ikilisini kuvvetlendirir. Negatif durumları ortadan kaldırır, duyarlılık ve anlayışı artırır. Koruyucu etkileri vardır. Konsantrasyon ve sezgiyi artırır.
AKREP
Malachite (Malaşit): Pankreas ve dalak fonksiyonlarını artırır. Kaygı ve tansiyonu azaltır. Hücreleri yeniler. Dolaşım sistemi ve kalbi kuvvetlendirir. Uyku uyumaya yardımcı olur. Bedeni ve zihni canlandırır. Her kademede dengeleyici rol oynar.
Tourquoise (Turkuaz): Tüm vücudu kuvvetlendirir. Hücreleri yeniler. Kan dolaşımı, ciğerler ve solunum sistemini canlandırır. Meditasyon için kullanılır. Sakinlik, yaratıcı ifade, duygusal denge, iletişim, sadakat, dostluğu  sembolize eder.
YAY
Azurite (Azurit): Sinir sisteminde enerji akışını artırır. Oksijenin daha iyi kullanımını gerçekleştirir. Psişik güçleri arttırıcı özellikleri vardır. Düşünceleri berraklaştırır.
Lapis: İskeleti kuvvetlendirir. Tiroid bezlerini harekete geçirir. Tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi vardır. Zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılır. Yaratıcı ifade fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir.
OĞLAK
Fluorite (Florit): Kemikleri ve dişleri kuvvetlendirir. Temel gıdaların vücut tarafından emilmesini geliştirir. Dalak ve kan damarları için faydalıdır. Fazla enerjiyi normale döndürür. Kuvvetli bir tedavi edici niteliği vardır.
Dumanlı Quartz: Adrenal bezleri, böbrek ve pankreası kuvvetlendirir. Doğurganlığı arttırır, seksüel enerjiyi dengeler. Sakinleştirici özelliği vardır. Bilinç altındaki negatif enerjiyi yok eder. Meditasyon için çok faydalıdır.
KOVA
Amber: Endokrin sistemi dalak ve kalp üzerinde pozitif etkisi olan amber, aynı zamanda iyileştirici, dengeleyici ve teskin edici etkisi ile de tanınır.
Ametist: Endokrin sistemini ve bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirir. Kanı temizler, enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder. Yatıştırıcı etkisi yadsınamaz. Meditasyon için birebirdir.
BALIK
Diaspor: Kardiovasküler ve sinir sistemini kuvvetlendiricidir. Ülser, tansiyon, kalp problemlerini iyileştirmeye yardımcı olur. Bedeni canlandırır. Duygusal dengeyi sağlar, huzur kaynağıdır. Tedavide kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder