6 Haziran 2014 Cuma

hayat gelip geçer törenle önünüzden



Usulca elini uzatır size hayat. Ama siz cesur olmadığınız için içiniz ürperir, elinizi kaldırıp tutamazsınız hayatın elini bir türlü.
Hayatınızı değiştirecek önemde bir fırsat koyar önünüze hayat. Ama siz kendinize güven duymadığınız için, kararlı bir şekilde atılamazsınız fırsatın üzerine.
Önemli kararlar aşamasındaki tedirginliğinizi, stresinizi, kafa karışıklığınızı anlayan hayat, göz kırpar size bir yerlerden doğruyu bulmanız için. Ama siz gözlerinden sorunu olan biri gibi davranıp anlamazsınız hayatın size verdiği mesajı.
Sevebileceğiniz, dahası sevilesi birçok insan çıkarır karşınıza hayat. Ama siz ya hiç sevilmeyecek birini gidip bulursunuz ya da üzmek için hayatınıza sokarsınız sevilesi olanı. Yetinmezsiniz bununla da. Sadece biri yerine herkesi sevmeye kalkar, sıkı bir dayak yersiniz bu kez hayattan.
Şanslı olduğunuz için aşkın varlığını gözünüzün içine kadar sokar hayat bazen. Ama siz, mantığınızın arkasına saklanıp korumaya kalkarsanız korkak yanlarınızı.
Farkında bile olmadığınız serüvenci yanlarınızı hatırlatır size hayat bazen. Ama siz hayat yorgunu olduğunuzu düşünüp atılmazsınız yeni serüvenlere. Elinizdeki ile yetinmeyi tercih ederken, önleyemeyeceğinizi bilemezsiniz ihtiyarlığın biraz daha erkenden kapınızı çalacağını.
Kendi içinizin keşfi olanağını sunar size hayat bazen. Bir fırsat yaratır hayat, içinizde henüz yüzleşemediğiniz, farkına varamadığınız güzelliklerinizi tanımanız için. Ama siz ya keşfedilmemiş olanla yüzleşmekten korkar ya da kendinizi tembelliğin salıncağına atarak kaçırırsınız o fırsatı.
Kendinizi eğitmenize, geliştirmenize yardımcı olacak insanları çıkarır karşınıza hayat birkaç kez. Ama siz çetin bir sınava girecek gücü bulamazsınız kendinizde ve bahaneler dizisi yaratarak atamazsınız o ilk adımı.
Ve gün gelir artık bıkar sizden hayat.
Yanına sizden daha cesur olanları alıp tören adımlarıyla gelip geçer önünüzden, size şöyle bir gülümseyerek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder