2 Haziran 2014 Pazartesi

roka yaprağında somonlu fettucine makarna



500 gr fettucine makarna                      
1 demet roka
8 dilim somon füme                  
1 kırmızı soğan                         
Yarım demet dereotu                             
1 çorba kaşığı hardal                 
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kapari                             
4 çorba kaşığı zeytinyağı
15-20 siyah zeytin                                 
Tuz, kırmızı pulbiber                              

Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın.
Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.
Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder