19 Mart 2013 Salı

stres mağlub oluyor



Mantra Yöntemi: Amerikalı stres araştırmacısı Herbert Benson'ın keşfi. Ona göre vücudumuzla bir nevi "rahatlama reaksiyonu" gerçekleştirebiliriz. En önemli varsayım; düzenli ve derin nefes almak. Bizi baskı altında tutan düşüncelerden kurtulmak için kendimizi bir sayı ya da bir kelimeye konsantre etmeliyiz.
Zen Meditasyonu: Bizi içinde bulunduğumuz ana odaklamayı hedefleyen bir uygulamadır. Köklerinin Buda’ya kadar gittiği düşünülmesine karşın aslında Zazen uygulaması ilk insan ile birlikte başlamıştır. Bu uygulama insanın “en doğal Hali”dir. Ünlü Zen ustası Shunryu Suzuki, “Zen Zihni Başlangıç Zihnidir” adlı kitabında Zazen uygulaması konusunda şunları söylemektedir: “Zazen uygulaması, gerçek doğamızın doğrudan ifade edilmesidir. Samimi olmak gerekirse, insanoğlu için bu uygulamadan başka bir uygulama, bu yoldan başka bir yol yoktur.”
H2O Egzersizi: Küçük bir havluyu sıcak suya batırın, fazla suyunu sıkın. Gözlerinizi kapayın ve sıcak havluyu yüzünüze kapayın. Anında rahatlatan bir yöntem. Ani kalp çarpıntısına yudum yudum içilmesi gereken soğuk su iyi gelir.
Beyin Jimnastiği:
Zaman Yolculuğu: Kendinizi bir zaman yolculuğuna çıkarın. 10 yıl önce nasıl olduğunuzu düşünün. Geleceğe dair planlarınız neydi? Öncelikle; o zamanki halinizle bugünkü problemlere karşı nasıl bir önlem alırdınız? Sonra kendinizi gelecekte hayal edin. On yıl sonraki halinizi düşünün ve aynı sorunlara nasıl reaksiyon vereceğinizi tahmin etmeye çalışın.
Pozitif Başarı Formülleri: Kendinize günde en az beş dakika basit ama pozitif formüller bulmaya çalışın. Bilinçli bir şekilde korku, ihanet ya da kaosu sözlüğünüzden silmeye onunu yerine kendine güven, başarı ya da huzur gibi pozitif kelimeleri dağarcığınıza katmayı deneyin. Kendi kendinize şu cümleleri tekrarlayın: "Güvendeyim, huzurluyum".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder