24 Şubat 2015 Salı

başarının yaşı yoktur



Yaşımız kaç olursa olsun, hiçbir zaman, hayallerimizi yaşamak ve isteyip de yapamadığımız şeyleri yapmak için geç değildir. Bu yazının size bu yönde güçlü bir ilham kaynağı olmasını umuyorum.
“Bu yaştan sonra…” Bahanesi
“Bu yaştan sonra…” sözü ile başlayan her bir cümle, bana göre, bir konu üzerinde acemi olma korkusunu gizlemek için kullanılan bir bahanedir. Bu hayata bir defa geliyoruz ve onu en iyi şekilde, istediğimiz gibi yaşayabilmemiz için her gün bize bir fırsat veriliyor.
Pek çok başarısına hayran olduğumuz kişi, hayalleri uğruna yenilgiyi göze alıyor, düştüğünde silkelenip hiç yılmadan yoluna devam ediyor. Belki amacına ulaşıyor, belki de ulaşamıyor. Ama o yolda yürüdüğünü bilmek bile mutluluk veriyor. Hayallerimizin peşinden gittiğimiz sürece, başarı her yaşta gelebilir. Bu yüzden de başarının yaşı yoktur.
Kariyerlerine İleri Yaşta Başlayan Ünlüler
Julia Child: Fransa’da ilk yemek kursuna başladığında 37 yaşındaydı ve Fransızca bilmiyordu. Neredeyse 40 yaşına kadar yemek pişirmeyi bilmiyordu. İlk popüler televizyon show’u yayınlanmaya başladığında 50 yaşındaydı.
Elizabeth Jolley: Yazmış olduğu romanı, sadece bir yıl içinde 39 defa reddedilmişti. Sonunda 56 yaşındayken ilk romanı yayınlandı ve sonraki 15 romanı ve 4 kısa hikayeler kolleksiyonu yayınlanmaya başladı.
Mary Wesley: İlk romanı yayınlandığında 71 yaşındaydı.
Ricardo Montalban: Hayalindeki evi yapmaya başladığında ve buna parası yettiğinde 68 yaşındaydı.
Colonel Sanders: Kentucky Fried Chicken’ın kurucusu Colonel Sanders, yeni stil pişirme şeklini pazarlamaya başladığında ve bir imparatorluk inşaa etmeye başladığında 66 yaşındaydı.
Laura Ingalls Wilder: Bir gazetede köşe yazısı yazmaya başladığında, 40′lı yaşlarındaydı. Küçük Ev kitapları ise 60′lı yaşlarındayken yayınlandı.
Andrea Bocelli: Bir opera sanatçısı olmaya başladığında 34 yaşındaydı. Bazı uzmanlar, onun bu işi yapmak için çok yaşlı olduğunu söylemişlerdi.
Phyliss Diller: Komedi show’u yapmaya başladığında 37 yaşındaydı. Pek çok gece klübü sahibi ona, bu işte başarılı olmak için yaşlı olduğunu söylemişti.
Stan Lee: SuperMan’in yaratıcısı Stan Lee, süper kahramanlarını ilk olarak çizmeye başladığında 43 yaşındaydı. Ortağı Jack Kirby ise 44 yaşındaydı ve birlikte Fantastik Dörtlü çizgi romanını yarattılar.
F.Murray Abraham: Film sektöründe bir aktör olarak ilk kayda değer role, 45 yaşında sahip oldu. Bu rol ile, en iyi erkek oyuncu Oscar’ı sahibi oldu. Bu film çekimlerinden 2 yıl önce artık vazgeçmeyi düşünmüş, ama yoluna devam etmişti.
Kendinize Şu Soruyu Sorun
Kariyerinizde bir değişiklik yapmak istiyorsanız ya da peşini hiç bırakmadığınız hayaliniz konusunda bir yol ayrımına gelmişseniz kendinize şu soruyu sorabilirsiniz:
“Bu işi yapmazsam, 10 yıl sonra pişman olacak mıyım?”
Ya da bu soruyu farklı bir şekilde de sorabilirsiniz: “Bu işi yapmayı seçmediğim için geçmişe dönüp kafamı duvara vurmak isteyecek miyim?” :)
Eğer yukarıdaki sorulara vereceğiniz cevap “Evet” ise, her ne pahasına olursa olsun, yapmak istediğiniz şeyi yapmaya hemen BUGÜN başlayın! Karar verin ve bu yönde ilk adımı atın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder